Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Fietspad Hessenpoort wordt verbreed en kruispunt verbeterd

Algemeen

ZWOLLE – Op bedrijventerrein Hessenpoort wordt de komende tijd gewerkt aan het verbeteren en optimaliseren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid. De werkzaamheden omvatten het verbreden van het fietspad aan de Nieuwleusenerdijk tussen de Hermelenweg en de Ravensburgstraat en het opwaarderen van het kruispunt Nieuwleusenerdijk-Hermelenweg-Diepholtstraat.

Het fietspad wordt vier meter breed en is als eerste aan de beurt. Door het fietspad te verbreden, moet de situatie voor fietsers beter en veiliger worden. Vanaf begin februari wordt hieraan gewerkt. De Nieuwleusenerdijk is dan tijdelijk afgesloten voor fietsers. Ze worden omgeleid, grotendeels aan de andere kant (zuidkant) van de weg. Als het nieuwe bredere fietspad (aan de noordkant) klaar is wordt het oude fietspad verwijderd.

Bomen

Om het fietspad te verbreden, worden vijftig bomen verplaatst. De werkzaamheden hiervoor beginnen in februari. De bomen schuiven enkele meters op. Door de reconstructie van de N340 verandert het wegennetwerk langs de Nieuwleusenerdijk op en rond Hessenpoort. Dit vraagt om aanpassingen op het bedrijventerrein. Vanaf 7 maart beginnen de werkzaamheden aan het kruispunt en moet het autoverkeer omrijden. De planning is om het werk op 18 maart af te ronden afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij bijvoorbeeld streng winterweer kunnen de werkzaamheden uitlopen.

Bereikbaarheid

Om de bereikbaarheid te versterken heeft de gemeenteraad op 13 februari 2018 het programma Bereikbaar Hessenpoort vastgesteld. Bereikbaarheid in Hessenpoort is een breed begrip wat zich laat vertalen in bereikbaarheid per auto, vrachtwagen, fiets, openbaar vervoer en mogelijk in de toekomst per trein. De aanpassingen aan de infrastructuur worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit provincie Overijssel.

Ga voor meer informatie naar www.zwolle.nl/hessenpoort

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 3 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 3 uur geleden