Taxateur Arie Molendijk.
Taxateur Arie Molendijk. Eigen foto

Molendijk houdt taxatiemiddag in Academiehuis de Grote Kerk Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - In Academiehuis de Grote Kerk Zwolle is op zaterdag 18 december een taxatiemiddag. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar tussen 13.00 en 16.00 uur boeken.

Het kan gaan om (staten)bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.” 

De kosten voor een taxatie zijn 5 euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties of bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro.

“U krijgt altijd alle aandacht en uitleg”, belooft Molendijk. “Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Er is vrije inloop zonder afspraak. Zie voor meer informatie www.molendijkboeken.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden