Warmtecafé in de Nieuwe Keuken.
Warmtecafé in de Nieuwe Keuken. Eigen foto

Warmtecafé over ventileren; schone lucht of schone schijn?

Algemeen

ZWOLLE - 50 Tinten Groen Assendorp houdt dinsdag 5 april een Warmtecafé over de luchtkwaliteit in de wijk, straten en huizen. 

Hoe schoon is de Zwolse buitenlucht eigenlijk en is de binnenlucht beter? Waarom heb je ‘s nachts een verstopte neus en wat doet die zwarte schimmel met je gezondheid? Klopt het dat een woonkamer vol planten voor meer zuurstof in huis zorgt? En hoe voorkom ik dat mijn kostbare warmte verloren gaat tijdens het ventileren?

In een serie van vier Warmtecafés onderzoekt 50 Tinten Groen Assendorp samen met de buurtbewoners aan de hand van de elementen hoe toekomstbestendig de wijk Assendorp is. Deze editie gaat dus over lucht en het effect van het binnenklimaat op je gezondheid. 

Dinsdag 5 april komt ventilatie-expert Nicolaas van Everdingen een bijdrage leveren aan het programma. Ook is wethouder Michiel van Willigen van de partij met een persoonlijke column, en bezoekers kunnen luisteren naar een intermezzo van Bovenste Knoopje Open. 

Nicolaas van Everdingen is expert in integraal (ver)nieuwbouwen en oprichter van Plushuis. Met zijn bedrijf ondersteunt hij in het bouwen van comfortabele en gezonde woningen die meer energie opwekken dan gebruiken. Een belangrijk aspect hiervan is het luchtdicht maken en mechanisch ventileren van gebouwen, zonder warmte te verliezen. Ook geeft hij les in ventilatie en verwarming bij kennisinstituut KERN.

Het Warmtecafé van 5 april begint om 19:30 in de Nieuwe Keuken aan het Assendorperplein en is gratis te bezoeken en live te volgen via Youtube. Aanmelden kan via www.50tintengroenassendorp.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden