Opening Openluchtbad.
Opening Openluchtbad. Pedro Sluiter

Openluchtbad Zwolle viert dertigjarig bestaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De vereniging Openluchtbad Zwolle bestaat dertig jaar en dat wordt gevierd. Op zaterdag 30 april opent Openluchtbad Zwolle om 11.00 uur weer haar deuren. 

Van woensdag 30 maart vrijdag 29 april kunnen Zwollenaren voordelig lid worden of hun abonnement verlengen in de voorverkoop. Burgemeester Peter Snijders opent het jubilerende bad samen met Ad van der Woude, oud ‘Vriend van de Vereniging’ die in de jaren 90 in de toenmalige gemeenteraad streed voor het voortbestaan van het bad en met zijn 85 jaar nog steeds drie keer per week zijn banen trekt in het bad.

Vanwege het dertigjarig bestaan van de Vereniging Openluchtbad Zwolle zijn er diverse festiviteiten dit seizoen. Zo is er een extra feestelijk programma op de openingsdag met zang, activiteiten voor kinderen en demo’s van watersporten. Ook het boek ‘Snoet in het Openluchtbad’ wordt die dag gepresenteerd door schrijfster Diana Smilde die jarenlang kassamedewerker in het bad was.

Theaterproductie

Tijdens het jubileumseizoen kunnen Zwollenaren van 13 tot en met 17 september genieten van de theatervoorstelling die creatief producent Bart Jansen en theater De Makkers met (verhalen van) leden en vrijwilligers maken in het bad. Zij stallen hiervoor hun in Zwolle inmiddels bekende gele caravannetje de hele zomer op de ligweide van het Openluchtbad, net als de krakers van weleer. Meer informatie over de voorstelling met de voorlopige titel ‘We zwemmen nog’ is te vinden op www.openluchtbadzwolle.nl/agenda of via info@theaterdemakkers.nl

Abonnementen ophalen

Op donderdag 28 april van 16.00 tot 18.00 uur kunnen nieuwe leden hun abonnement komen ophalen in het bad. Dit voorkomt dat je bij mooi weer in een lange rij wachtende leden terecht komt. Zoals het er nu uitziet kan het bad zonder beperkende maatregelen open en zijn alle doelgroepen weer welkom. Ook het bedrijfszwemmen gaat weer van start.

Vereniging

Het Openluchtbad is een rijksmonument dat stamt uit 1933 en is ontworpen door architect J.G. Wiebenga in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het bad wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Leden doen vier tot zes uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo wordt het bad al dertig jaar onderhouden. 

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 20 uur geleden