Het echtpaar De Jong - Van der Horn met burgemeester Snijders.
Het echtpaar De Jong - Van der Horn met burgemeester Snijders. Foto: Pedro Sluiter

Burgemeester bezoekt zestigjarig bruidspaar De Jong - Van der Horn

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar De Jong - van der Horn was zestig jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders is bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer de Jong is geboren op 23 oktober 1940 in het Friese Kollum en mevrouw de Jong - van der Horn is geboren op 20 mei 1940, ook in Kollum.

Ze hebben elkaar leren kennen op de lagere school, waar ze zes jaar bij elkaar in de klas hebben gezeten. Jaren later, op Hemelvaartsdag in 1957 hebben ze elkaar weer bij een zangconcours ontmoet. Bij die ontmoeting ontlook de liefde en die duurt nu al 65 jaar.

In 1962 zijn ze getrouwd in het gemeentehuis en ’s avonds in de Gereformeerde kerk, beide in hun woonplaats Kollum. Na de voltrekking van het huwelijk zijn ze gaan wonen in Leeuwarden. 

In 1965 verhuisde het echtpaar naar Delfzijl en vanaf 1971 woont het gezin in Zwolle. Het echtpaar heeft twee zoons gekregen. Later is de familie uitgebreid met twee schoondochters en twee kleinzoons.

De heer de Jong heeft zes jaar bij de Koninklijke Luchtmacht gewerkt als vliegtuigmonteur. Daarna 34 jaar werkte hij als wiskundedocent op drie verschillende scholen. De laatste 25 jaar gaf hij les op de MTS in Zwolle, wat nu Deltion is. 

Mevrouw de Jong heeft in alle drie de woonplaatsen veel vrijwilligerswerk gedaan, vooral voor de kerk. Ze heeft verschillende creatieve hobby’s en ze leest graag. 

Meneer de Jong houdt van bridge, puzzelen en klust graag. Nadat hij met de VUT ging en het pensioen inging, doet het echtpaar altijd samen de boodschappen en het huishoudelijk werk. Ze fietsen ook graag en veel. 

Ook fitnessen ze nog wekelijks met een groepje. Ze rijden ook allebei nog auto, vooral ritjes naar de grote familie en de kinderen. Andere steden bezoeken ze per trein. Verder doen ze vrijwilligerswerk voor onder andere de kerk en PCOB.