Afbeelding
Foto: Eva Posthuma

Clubliefde voor altijd

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zondag. Kwart over twaalf. De dag dat voor ons PEC Zwolle fans de voetbalcompetitie begint. De Graafschap thuis.
Tot nu toe heeft mijn ploeg me nog niet echt kunnen bekoren, maar oefenwedstrijdjes zeggen nooit zo veel. Aldus de mensen die er meer verstand van menen te hebben. De patronen moeten er in worden geslepen, aldus diezelfde personen die ook graag wijzen naar pittige trainingen die onze helden de afgelopen weken hebben gehad.

Ik heb ontspannen naar wat zouteloze potjes gekeken, waar het tempo niet hoog lag en scoren een probleem blijft. Tot nu toe. Verder heb ik moeten wennen aan een handvol nieuwe namen en eerlijk gezegd weet ik nog niet precies wie wie is.
Maar laat ik het seizoen positief beginnen. We hebben twee wedstrijden gewonnen van eredivisieploegen en zaterdag zag ik PEC winnen van een divisiegenoot. Bij vlagen keek ik naar aardig voetbal en vooral zaterdag zag ik heel veel kansen die nu nog worden verprutst. Maar vanaf zondag zal alles anders zijn. Volgens de trainer.

We kijken niet alleen naar veel nieuwe spelers, achter de schermen heeft een paleisrevolutie plaatsgevonden waarbij veel belangrijke posities zijn ingenomen door onbekenden die nauwelijks binding hebben met PEC.

Neem de afdeling scouting. Die wordt tegenwoordig gevormd door een oud-doelman bij de amateurs van NFC en een voormalig hoofdtrainer van eerste klasser vv Hoofddorp. Het duo heeft geen ervaring, laat staan een netwerk in het betaald voetbal. De nieuwe manager die de zoektocht naar nieuw talent moet leiden, zal daarom zijn heil zoeken in data, zeg maar online gegevens van voetballers.

Een doldwaze ontwikkeling. In Meppel en Zwolle zitten twee scouts werkloos thuis, maar wel met bewezen diensten. Door onze club pardoes aan de kant gezet. Het zal allemaal bij de paleisrevolutie horen maar Albert van der Haar en Ben Hendriks hebben laten zien dat ze kijk hebben op talent. Ik noem een paar namen: Mokotjo, Necid, Flemming, Hamer. Als technisch directeur zou ik bij hen op de koffie gaan.

Deze heren hebben bovendien PEC bloed in de aderen, maar daar staan de beleidsbepalers niet bij stil. Het is immers hun paleis. Onthoud echter één ding: niets is groter dan de club PEC Zwolle. Ook het ego van beleidsmensen niet.

Maar goed, ik zou het nieuwe seizoen positief beginnen. Vanaf zondag gaan we hopelijk vaak juichen vanaf de tribune. Want de achterban blijft de club trouw. Clubliefde voor altijd.

Anton Cramer