Van de Klogt met het grote spandoek.
Van de Klogt met het grote spandoek. Foto: Aangeleverd

Huishoudelijke hulp Gré van de Klogt wildealtijd iets extra’s doen voor haar cliënten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Gré van de Klogt was ruim 25 jaar een zeer belangrijke schakel voor ouderen in Berkum als huishoudelijke hulp. Maar aan alles komt een einde. Ze gaat met pensioen. Onlangs werd in Zorgcentrum De Berkumstede afscheid van haar genomen.

Gré groeide in de loop der jaren uit tot een bekend gezicht in Berkum. Als huishoudelijke hulp deed ze vaak iets extra’s voor de bewoners, zodat zij langer zelfstandig konden blijven wonen. Dat werd er echter niet gemakkelijker op door de veranderende regelgeving. “Vijftien jaar geleden kon je veel meer doen. Toen mocht je per week twee keer twee uur aan het werk bij een cliënt. Toen kon je bijvoorbeeld ook boodschappen doen voor de mensen. Nu is het heel beperkt”, aldus Gré 

Toch was het altijd haar streven om zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor de ouderen waar ze aan het werk was. Zo nam ze bijvoorbeeld regelmatig een gekookt eitje mee voor een speciale cliënt. “Ik deed altijd wat meer. Het was me niet om het geld te doen. Ik deed het voor de bewoners. Ik heb veel liefde gevoeld. De mensen moeten geholpen worden. Wat je anders aan een huishoudelijke hulp?” In al die jaren heeft ze genoten van haar werk. “Maar ik word een dagje ouder. Als je op latere leeftijd nog wilt genieten, moet je ook een keer stoppen met werken. Ik stop met pijn in het hart”, aldus de 62-jarige uit Genne.  

Gré heeft al die jaren heel veel energie in haar werk gelegd om hulpbehoevenden zo goed mogelijk te helpen en dat werd gewaardeerd. Dat bleek vorig jaar bij de Gouden Hart-verkiezing van supermarkt Jumbo, waarbij een Gouden Hart werd uitgedeeld aan mensen die zich inzetten voor de medemens. Ze verdiende maar liefst vijf nominaties.

In Berkum wilden cliënten en oud-cliënten het afscheid van Gré zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op haar laatste werkdag wachtte haar een leuke verrassing in de Berkumstede. Toen ze aankwam bij haar laatste bewoner zag ze een groot spandoek met ballonnen. Gré genoot van dit mooie gebaar. “Ik was totaal verrast en had niks in de gaten. Het was hartstikke leuk. Ik zag die vlaggetjes en ballonnen. Er was niemand jarig en niemand was zoveel jaar getrouwd. Ik zag dat de carport vol stond met stoelen en bijna al mijn cliënten waren aanwezig.” 

En dan was er nog dat grote spandoek. Het doek was voorzien van een passende tekst. ‘Vijf Gouden Harten won jij vorig jaar, maar jij bent er wel 1000 waard, echt waar’. Mooie veelzeggende woorden die aangeven dat ze heel veel heeft betekend voor de samenleving in Berkum.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14