Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Samen voor De Boerderij van Nambikay

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Samen voor De Boerderij van Nambikay - een avond vol muziek en ontmoeting. Met dit thema houdt Stichting Boerderij van Nambikay op vrijdag 16 september een avond vol muziek en ontmoeting in De Fontein in Stadshagen voor jongeren, ouderen, jongere ouderen en oudere jongeren.

Een band zorgt voor de muziek en speelt populaire nummers die iedereen herkent. “Er zijn hapjes en drankjes en met elkaar willen we er een mooie muzikale avond van maken. Neem gerust vrienden en vriendinnen, buren en bekenden mee”, aldus de stichting.

‘De Boerderij van Nambikay’ in Sri Lanka (Nambikay betekent Hoop) is een initiatief van Uthayan en Jakolien Meas, wonend in Stadshagen. Met de boerderij dragen zij bij aan een hoopvolle toekomst voor mensen die langdurig hebben geleden onder de burgeroorlog in Sri Lanka. Deze oorlog duurde tot 2009 en heeft mede tot gevolg gehad dat er grote armoede is in het land.

Vanaf 2013 is de oude familieboerderij van Uthayan stap voor stap weer opnieuw opgebouwd. Vanuit een christelijke identiteit helpt ‘De Boerderij van Nambikay’ nu op een inclusieve wijze mee aan een duurzame leefomgeving. Hiermee is zij in staat Sri Lankanen te helpen om een toekomst met elkaar op te bouwen.

“Zoals wij in Nederland na corona behoefte hebben aan muziek en ontmoeting, zo hebben de mensen in Sri Lanka behoefte aan extra hulp, zeker nu in hun land veel economische problemen zijn. Daarom gaan alle opbrengsten van de avond rechtstreeks naar de Stichting Boerderij van Nambikay. Voel je welkom op deze muzikale ontmoetingsavond in Stadshagen”, zo laat Stichting Boerderij van Nambikay weten.

De deuren van de zaal van De Fontein zijn geopend vanaf 19.30 uur en de avond start om 20.30 uur. Giften en consumptiemunten kunnen via een QR-code worden afgerekend. Meer info: https://nambikay.org/

Muziek met een Plus opent met Zwols Collectief

ZWOLLE - De concerten van Muziek met een Plus in zalencentrum De Hoofdhof aan de Kerkweg 26 te Zwolle Berkum gaan weer beginnen. Het Zwols Collectief trapt op zondagmiddag 18 september om 15.00 uur het nieuwe seizoen af met kamermuziek uit verschillende periodes. 

Te horen zijn composities van Beethoven tot en met Piazzolla, maar ook bewerkingen van bekende popsongs. Het Zwols Collectief is een ensemble van vier strijkinstrumenten en drie blaasinstrumenten. Bij het luisteren naar deze septetbezetting krijgt het publiek een soort symfonische ervaring. 

Verder zullen de te spelen stukken door de musici zelf worden toegelicht en speelt het orkest een eigen compositie en een bewerking van een jazzklassieker. 

Kaarten zijn te bestellen via www.muziekmeteenplus.nl. Toegang 15 euro, via de livestream 10 euro, jongeren tot en met 16 jaar 7,50 euro. Zie ook www.hetzwolscollectief.com

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45