Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Cultuurdag op basisschool Het Atelier

Algemeen

ZWOLLE – In Assendorp werd donderdag 8 september op basisschool Het Atelier de tweejaarlijkse Cultuurdag gehouden.

Als cultuurschool heeft Het Atelier oog voor alle talenten van ieder kind. Daarom wordt het ene jaar een schoolreis georganiseerd en het andere jaar de traditionele cultuurdag. Naast dans- en percussie-les vonden er tal van creatieve activiteiten en workshops in de school en op het plein plaats.

Nieuwe directeur

Directeur Gerdo van den Burg is dit schooljaar op Het Atelier gestart en valt met zijn neus in de boter: “Het was een geweldige dag! We begonnen met een donkere lucht en veel regen. Daar was al enigszins rekening mee gehouden door het plaatsen van tenten op het plein. Aan het einde van de ochtend werd het droog en werd er gezaagd en geboord op het plein. Het resultaat: prachtige vogelhuisjes en gigantische bouwwerken van bamboe en elastiek”.

Ouderbetrokkenheid

In de middag konden alle ouders de creatieve uitkomsten van hun kroost zien. Met wat voorzichtige zonnestralen werden de dans- en percussie-uitvoering getoond. Op deze manier betrekt de school graag ouders bij de activiteiten. Eén van de organisatoren is leerkracht Janny Veenstra, de kartrekker als het gaat om cultuur. Veenstra: “voor kinderen is dit één groot feest. Creatief bezig zijn met elkaar zorgt voor verbinding. We vinden het belangrijk dat kinderen ook buiten hun groep om goed met elkaar leren samenwerken. Het was een geweldige dag, mede dankzij de ondersteuning van Xplosief, een Zwols bedrijf dat zich bezighoudt met cultuureducatie”.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden