Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Christelijke Daltonschool de Zevensprong viert 25-jarig jubileum

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Basisschool de Zevensprong heeft afgelopen vrijdag het 25-jarig jubileum gevierd. De leerlingen vermaakten zich met tal van workshops.

(door Gerard Meijeringh)

De Zevensprong ging in augustus 1997 van start onder leiding van directeur Knottnerus. De school startte op een tijdelijke locatie aan de Rieteweg. De parkeerplaats van de IJsselhallen fungeerde als schoolplein. Daarna kreeg de school weer een tijdelijke plek, in een gebouw aan de Muurmeesterstraat. Eind maart 1999 werd begonnen met de bouw van het huidige onderkomen aan de Mannagras. Op deze plek groeide de Zevensprong uit tot een school met zo’n 250 leerlingen. De Zevensprong was de eerste christelijke school in Stadshagen. Na de start werd de school enkele jaren later een Daltonschool.

Uiteraard wilde de school het 25-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Een half jaar geleden begonnen Sytske Nijmeier-Hanegraaf en Alja Perreijn-Lok aan het opzetten van een jubileumprogramma. Ze deden een beroep op Kunsteducatie Nederland. “We vinden cultuur en kunst ook belangrijk en dat kinderen hun talent daarvoor kunnen ontwikkelen”, aldus Nijmeijer. In samenwerking met leerkrachten, de ouderraad en de directeur werd een leuk programma uitgestippeld.

De jubileumdag begon vrijdag met een onthulling. Twee leerlingen van de leerlingenraad maakten de nieuwe naam van de gezamenlijke ruimte bekend; De Zevenzaal. Vervolgens zongen de kinderen het eigen Zevenspronglied. Daarna was het tijd voor verschillende workshops in fashion, stille film, rap, dans, slagwerk en stencil art. ‘s Middags mochten de leerlingen het eindresultaat presenteren. Later in de middag ging het feest door. Oud-leerlingen en oud-collega’s waren uitgenodigd om even terug te komen op de Zevensprong. De middag stond in het teken van elkaar ontmoeten en herinneringen ophaal. In de school konden bezoekers herinneringen ophalen aan de hand van diverse foto’s van de Zevensprong in de afgelopen 25 jaar.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54