Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Lekker ontbijten met de burgemeester in de raadzaal

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - De raadzaal was dinsdagmorgen voor even het domein van kinderen van basisschool de Springplank. In het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt konden 24 kinderen van deze school genieten van een heerlijk ontbijtje met burgemeester Peter Snijders.

Zwolse basisscholen konden zich inschrijven voor het schoolontbijt. Uiteindelijk werd de Springplank uitgeloot. De keuze binnen de school viel op de gecombineerde klas van de groepen 6 en 7, tot enthousiasme van leerkracht Ylja Boeve. Zij vindt het een belangrijk thema. “Gezond ontbijten is zo belangrijk. Ik zeg altijd tegen de kinderen dat ze goed moeten eten en drinken, zodat ze zich goed kunnen concentreren. Daarom wilde ik hier graag aan meedoen met mijn klas”, aldus Boeve.

Daarnaast was het natuurlijk een leuk uitje voor de kinderen. “Ze vinden het heel leuk en hebben hier echt naar toe geleefd. We maken wel vaker uitstapjes, met ondernemend leren zijn ze wel wat gewend, maar dit is heel bijzonder. En het is heel belangrijk als school om kansen te pakken als kinderen kunnen leren door ergens naar toe te mogen. Dat is ook extra leuk. Kinderen leren dingen door het echt te zien. En het is natuurlijk heel bijzonder dat kinderen in gesprek mogen met iemand als de burgemeester.”

Vanwege het ontbijt moesten de kinderen wel iets eerder opstaan. Normaal begint de school om 8.20 uur. Dinsdagmorgen vertrokken de 24 leerlingen om 8.10 uur vanuit de Springplank naar het raadzaal. Na een frisse wandeling konden ze vanaf 8.30 uur genieten van een heerlijk ontbijt. 

Het brood werd geleverd door de Stadsbakker. Die vertrok dinsdagochtend met vier broden, twintig tarwebollen en twintig krentenbollen naar de raadzaal. Uiteraard ontbraken ook de overige bijbehorende ontbijtproducten niet, zoals boter, jam, kaas, vleeswaren en melk. 

Eigenaar Arend Kisteman wilde graag zijn medewerking verlenen aan het ontbijt in de raadzaal. “Er wordt steeds minder goed ontbeten in Nederland. Vandaag waren er ook een aantal kinderen bij die helemaal niet ontbijten of brood mee naar school nemen. En een goed ontbijt is gewoon nodig als je de hele dag in de schoolbanken zit.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35