Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zwolse jongeren zetten kerstkaartenactie op voor vluchtelingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Twee Zwolse jongeren willen asielzoekers een hart onder de riem steken. Daarom zijn ze kerstkaartenactie begonnen voor vluchtelingen, zodat zij zich welkom voelen in Nederland.

Demi (24) bracht een tijd geleden een bezoek aan de vluchtelingenboot. Ze kwam hier om een van de vluchtelingen een tijdje Nederlandse taalles te geven. “Toen hij werd overgeplaatst van de vluchtelingenboot naar het Asielzoekerscentrum in Hoogeveen ging ik bij hem op bezoek. Ik schrok van hoe ellendig het daar is. De gevangenismuren met prikkeldraad staan er nog. In Zwolle was hij nog heel hoopvol. In de oude gevangenis in Hoogeveen, anderhalve maand later, voelde het voor hem alsof hij zijn dromen nooit meer ging bereiken.”

Demi klopte aan bij Impacter Zwolle en werkte samen met jongerencoach Merel de Backer een idee uit om vluchtelingen en asielzoekers een hart onder de riem te steken. Haar vriendin Marith (25) dacht mee. “We voelden ons machteloos. Demi en ik kunnen vluchtelingen en asielzoekers niet helpen een woonruimte te vinden. Wat we wel kunnen doen: mensen helpen zich welkom te laten voelen. We hebben besloten dat te doen met handgeschreven kerstkaartjes met een mooie boodschap.”
Hulp is welkom!De twee jongeren brengen de kaartjes op 24 december persoonlijk langs bij het AZC in Hoogeveen. In totaal willen Demi en Marith minimaal 774 kaarten langsbrengen, dat is namelijk het precieze aantal plekken die er officieel zijn in het AZC. De twee komen iedere week samen met andere jongeren om kaartjes te maken en schrijven. De teller staat inmiddels op 243, dus hulp is nog erg welkom.

Wil jij je steentje bijdragen? Stuur één of meerdere kerstkaarten naar Impacter Zwolle, Burgemeester Drijbersingel 11, 8021DA Zwolle. Langsbrengen is ook mogelijk. De kaart mag in het Engels of in het Nederlands.


Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.