Afbeelding

Hoop

· leestijd 1 minuut Algemeen

Hoop is de motor van onze clubliefde voor PEC Zwolle. Altijd die eeuwige hoop. Zelfs als je op punt van degraderen staat, grijp je als supporter nog de meest broze strohalm vast om tegen beter weten in, in een wonder te geloven. Toch dedrageerden we. 

Ook in de bus van Rotterdam naar Zwolle toen Sparta ons het laatste zetje had gegeven, zochten sommige supporters het vertrouwen in de Keuken Kampioen Divisie. Ze troostten zichzelf met de gedachte dat we dan vast meer zouden winnen. Een wens die uitkwam in het tweede deel van het bijna afgelopen jaar. Zelfs op een niveau lager is het stadion regelmatig uitverkocht. En bij uitwedstrijden gaan verwachtingsvolle supporters mee. De motor van onze hoop draait op volle toeren.

Voor een groot deel is dat de verdienste van onze trainer en de vernieuwde technische staf. Dick Schreuder bracht in 2022 leven in de selectie. De botte manier waarop hij dat doet verdient geen ‘douze points’. Maar de resultaten mogen er zijn en dus draait de aanjager van het vertrouwen lekker door. Het jaareind hadden we zelfs met een periodetitel kunnen ingaan, maar deze droom is door winterse omstandigheden doorgeschoven naar 2023. 

Dick Schreuder is een resultaattrainer en zolang hij met zijn team punten pakt zijn de supporters tevreden. Maar achter zijn puntengordijn rommelt het wel. Fortuna, Vitesse en Groningen hadden een nieuwe trainer nodig. Dick ging op gesprek. Nu is er een vacature in Utrecht. Een keer raden wiens naam weer opduikt.

Dat onze trainer altijd in is voor een gesprek geeft mij geen zekerheid. In ieder geval weinig vertrouwen. Dat moet ik wel fluisteren, want zijn resultaten geven hoop…

De degradatie van 2022 is uiteindelijk op een redelijke manier verwerkt. Sportief is er hoop op een succesvolle afloop van het lopende seizoen. Financieel hebben sponsoren gezorgd dat PEC op de been is gebleven, al verdient de wijze waarop ook geen schoonheidsprijs. Te veel is achter de schermen gebleven, waardoor er voorspelbare onrust rond de club rondspookte.Gelukkig zagen de beleidsbepalers dat Marcel Boudesteyn niet geschikt is als algemeen directeur. Het technisch deel gaat hem beter af. De nieuwe directeur Xander Czaikowski heeft wat meer gevoel voor communicatie en heeft ook oog voor de betrokkenheid van de supporters. Ik spreek de hoop uit dat we aan zijn hand en die van Dick Schreuder in 2023 meer inzicht en daarmee begrip krijgen bij de mooiste voetbalclub van Nederland.

Anton Cramer

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.