Afbeelding

Van de tribune: Onervaren

· leestijd 1 minuut Algemeen

Mijn clubliefde voor PEC Zwolle kan wel een stootje hebben.  Maar de onverwachte nederlaag in Dordrecht was een klap rechtstreeks in het gezicht die wij als fans niet aan zagen komen. Zo’n klap die je nog dagenlang na voelt schrijnen. Dat doet misschien wel de meeste pijn.

Natuurlijk kun je niet altijd winnen. Ook niet in de divisie van de Keuken Kampioen. Maar de manier waarop we tegen FC Dordrecht de wedstrijd weggaven, was ronduit ontluisterend. We zagen een dolend elftal dat PEC onwaardig is. Onze  ervaren krachten waren niet in staat om in het veld de ‘veulens’ de goede kant op te sturen. Zelf speelden ze geen foutloze wedstrijd. We verloren met 3-0. Dan hadden we nog mazzel, want voor het zelfde geld waren de Dordtenaren met 7-0 over PEC heengewalst. 

De wedstrijd voor deze was ook al geëindigd met verlies, maar daar kon je tot op zekere hoogte onze doelman verwijten over maken, omdat die al snel kon inrukken na een hele domme overtreding. Onze routiniers hebben de handen vol aan zichzelf en lopen op hun laatste benen. Jonge spelers aansturen kunnen ze niet. 

Dus denk je dat de trainer aan de kant of zeker in de rust het dolend elftal op het goede spoor kan zetten. Het antwoord is duidelijk: nee. Dick Schreuder is een onervaren trainer die nog niet door de wol geverfd is. Zijn spelopvatting om zoveel mogelijk aanvallend voetbal te spelen is zeer lovenswaardig. Maar als dat tegen een verdedigend ingestelde tegenstander niet lukt, slaagt hij er niet in om een tactische aanpassing te doen. Hij maakt een hulpeloze indruk langs de zijlijn.

Onze trainer blijft de hele wedstrijd vasthouden aan zijn visie. Een ander plan heeft hij niet. Gebrek aan ervaring breekt hem nu op en hij valt genadeloos door de mand. 

Zijn start bij onze club was geweldig en daardoor bouwde hij krediet op. Ook bij mij. Maar zijn zelf opgeblazen zeepbel spat uit elkaar door zijn onervarenheid. 

Ik wil niet beweren dat ik het beter weet. Integendeel, maar zelfs een supporter als ik kan zien dat deze man nog tekort komt op een aantal fronten. Als ik technisch directeur van PEC Zwolle zou zijn, krabde ik me achter mijn oren en ging nadenken over een mentor die klankbord van onze trainer wil zijn. Misschien toch een kop koffie gaan drinken met Dwight Lodeweges? Ben Hendriks is trouwens ook nog vrij.

Anton Cramer

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 20 uur geleden