Afbeelding

Van de tribune: Missie

· leestijd 1 minuut Algemeen

Het goede gevoel bij mijn club PEC Zwolle is terug. Drie overwinningen op een rij, na verlies tegen Dordrecht en MVV, zorgen niet voor een vervroegde winterdip. De veerkracht, soms wat vloeiend spel en de vastheid van spelen zorgen weer voor meer lucht en optimisme.

Vooral de manier waarop de laatste twee tegenstanders aan de kant werden gezet kan mij en de fans bekoren. We gaan als tweede de komende WK-pauze in. Voor de tweede periodetitel voeren we de ranglijst aan. 

In Breda trotseerden zaterdagavond 750 Zwolse supporters in het uitvak de eerste vrieskou van deze winter. Het werd een Zwols avondje in plaats van het roemruchte avondje NAC. De gastheren hadden er alles aan gedaan om sfeer in het Rat Verlegh Stadion te krijgen. 

Wij waren te sterk en ontmaskerden de tegenstander. Het uitvak zorgde voor veel meer sfeer en geluid dan de koukleumende Bredanaars die hun ploeg uitfloten. Ons feestje was uitbundig en pas toen de stadionlampen doofden, werden onze decibellen gesmoord. Opluchting zag ik ook bij onze spelers na afloop. Vrolijk feestten ze mee. 

Het plezier zie ik nog niet terug bij de trainer. In zijn woorden in de media moet ik met een loep zoeken naar zijn echte gevoel. Hij praat over een positief kritische benadering, maar de man die zaterdag twee keer scoorde voor PEC scheldt hij bij wijze van spreken ‘verrot’ op de training. Althans, dat las ik in de krant.

Sommigen noemen Dick Schreuder een man met een missie. Ik vind het een wat barse man, wiens woordkeus mij niet altijd kan bekoren. Zijn missie levert nu weer punten op, maar de manier waarop hij zich in de media presenteert mag best wat innemender.

Nu ik het toch over de media heb, moet me nog wat van het hart. Afgelopen week meldde RTV Oost een en ander over een bijeenkomst van de clubleiding en de media. Het is alom bekend dat het bestuurlijk nog steeds borrelt en gist bij de club, maar volgens de oostelijke verslaggever had men nauwelijks nieuws te melden. 

Waarom wel de media bijpraten, maar niet de supporters die daar al maandenlang om vragen? Waarom wacht ik al jaren op een ouderwetse supportersavond waar de fans vragen kunnen stellen aan spelers, trainer en bestuur. Voor deze trainer het uitgelezen moment zich te ontdoen van zijn norse imago. En ook om ons mee te nemen in zijn missie.

Anton Cramer

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden