Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sneller stallen met fietstag op station Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Naar station Zwolle komen veel reizigers dagelijks met de fiets. Zij kunnen vanaf 23 december gebruik maken van de nieuwe in- en uitcheckzone in de fietsenstalling onder het Stationsplein. De nieuwe zone zorgt ervoor dat reizigers niet alleen makkelijker maar ook sneller hun fiets kunnen parkeren en ophalen.

Reizigers die hun fiets willen parkeren kunnen met een zogenoemde fietstag meteen doorlopen. De nieuwe in- en uitcheckzone herkent namelijk automatisch de fietstag (die is gekoppeld aan de OV-chipkaart). Reizigers met een abonnement of stallen op rekening krijgen gratis een fietstag. Deze tag wordt door de servicemedewerkers in de stalling op het voorframe van de fiets bevestigd. Reizigers kunnen ook via een scherm bij de in- en uitcheckzone met hun OV-chipkaart inchecken.

De stalling biedt in totaal plek voor zo’n 5500 fietsen. Reizigers zien op digitale borden eenvoudig waar zij nog een vrije plek voor hun fiets kunnen vinden. De eerste 24 uur kunnen reizigers hun fiets gratis stallen. De stalling wordt permanent bewaakt en is open van een kwartier voor vertrek van de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein.

“Deze nieuwe innovatie draagt bij aan drempelloos reizen. NS wil het parkeren van fietsen graag zo eenvoudig mogelijk maken, zodat reizigers snel door kunnen. Vandaag de dag komt 40 procent van de treinreizigers met de fiets naar het station om de trein te nemen. Daarmee is de fiets het populairste vervoermiddel om het eerste stuk van de reis af te leggen,” aldus Dick Woudenberg, Product Owner bij NS Stations.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11