Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuw seizoen ArtEZ Chamber Music Sessions

Algemeen

ZWOLLE - Ook dit seizoen gaan de succesvolle ‘ArtEZ Chamber Music Sessions’ weer van start. Vanaf maandagavond 13 februari kunnen mensen weer zeven avonden genieten van kamermuziek, uitgevoerd door studenten van de opleiding Klassieke Muziek van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

De concerten vinden plaats om 19.00 uur in de Reulandzaal van het conservatorium. De ArtEZ Chamber Music Sessions is een concertserie in de periode februari tot en met april, waarbij de studenten in samenspelverband laten horen waar ze dit schooljaar aan hebben gewerkt. De ensembles zijn vanaf het begin van het schooljaar intensief gecoacht door professionele musici; het niveau ligt dus hoog.
Elke avond treden ensembles op in sterk uiteenlopende bezettingen en spelen zij muziek van componisten uit alle stijlperiodes, van Beethoven tot Shostakovich, van Bach tot Piazzolla, van Haydn tot Debussy.

Tijdens de Sessions strijden de ArtEZ-ensembles om een plek in de grote finale: ‘The Best Of’ op dinsdagavond 23 mei. Een professionele jury selecteert de beste ensembles uit de dertig deelnemende ensembles voor een plek in dit feestelijke slotconcert. 

Ook kan het publiek een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren op maandag 13 februari, donderdag 23 februari, woensdag 8 maart, vrijdag 17 maart, woensdag 12 april en donderdag 20 april. En uiteraard op dinsdag 23 mei bij The Best Of.

Gerard Meijeringh