Afbeelding

Weergaloos

· leestijd 1 minuut Algemeen

“En laat je club maar in de steek…” Pesterig zongen we ruim voor tijd supporters van Heracles Almelo toe die hun stadion verlieten. Ze gingen met de staart tussen de benen: 0-3 stond op het scorebord.

Vooral in de eerste helft had PEC Zwolle de thuisclub een lesje in nederigheid gegeven. Met weergaloos voetbal. Dat leest u goed: weergaloos. Alles klopte. Van de reddingen van onze doelman tot de drie doelpunten in de eerste helft. Sinds jaren zagen we onze club weer eens fantastisch voetballen. Met veel eigen jongens.

Geen enkele Zwolle-supporter die er over peinsde het Erve Asito Stadion te verlaten. We kregen trouwens de kans niet van de politie, die ons op de heenweg opwachtte bij Raalte. Je club in de steek laten is er trouwens nooit bij. Niets is groter dan de club. Dat geldt voor trainer, spelers, directie en supporters. Samen maken we de club. Natuurlijk vallen er wel eens zware woorden na een afschuwelijke verliespartij. Ook dan drinken we die gifbeker leeg tot op de bodem. En altijd blèren we: “Een echte Zwollenaar zal blijven zingen”.

Het was een overwinning die menigeen vooraf niet voor mogelijk had gehouden. Sterker nog, mijn zaterdag werd overschaduwd door een interview in De Stentor met oud technisch manager Mike Willems. De man die vanaf zijn tiende jaar bij PEC komt haalde snoeihard uit naar sommige mensen binnen de club. Zijn afscheid was niet netjes, maar je laten leiden door emotie en frustratie is nooit de goede manier. Daarmee beschadig je de club.

Willems laat op die manier PEC in de steek. Het zal niet zijn bedoeling zijn, maar dat doet hij wel. Ongetwijfeld was er een elegantere manier te vinden. Nu verdient hij wat mij betreft een donkergele kaart.

Voor nu genoeg over deze kwestie. PEC Zwolle ligt op koers wat betreft het heilige doel van dit seizoen. Promoveren is het doel, maar ik zet vol in voor het kampioenschap. De manier waarop we zondag de lijstaanvoerder van dat moment van het kunstgras afspeelden, was indrukwekkend en hartverwarmend. We konden vrijuit feestvieren en onze helden belonen voor het spektakelstuk van de eerste helft.

Zelfs toen we weer bij ons eigen stadion waren, vierden we nog steeds feest. We zongen onze helden toe, gingen met ze op de foto en vuurwerk verlichtte de avondhemel aan de Ceintuurbaan.

Nooit laten we onze club in de steek.

Anton Cramer

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16