Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Weekend van mollentelling in Nooterhof

Algemeen

ZWOLLE - In het natuur- en milieupark Nooterhof wordt het hele jaar geteld. Zaterdag 11 en zondag 12 februari is het weekend van de mollentelling.

Naast mollen worden komend weekend ook marters, hazen, konijnen, egels en eekhoorn geteld. Op zaterdag 25 maart gaat ‘Elk soort telt’ naar de waterkant. Zowel langs de IJssel, de Vecht, de Agnietenplas als de Noorderkok worden deze dag schelpen geteld.

In natuur- en milieupark Nooterhof wordt in 2023 het hele jaar geteld. Op zaterdag 22 april is de grote teldag ‘Elk soort telt’. “Zo komen we te weten wat er in de natuur in Zwolle allemaal te zien en te vinden is”, aldus Nooterhof. 

Alle waarnemingen worden ingevoerd op waarneming.nl. “‘Elke soort telt’ levert zo aan het eind van 2023 een goed beeld op van de natuur in Zwolle en dus van de Zwolse biodiversiteit”, laat Nooterhof weten.  

“En als we weten wat de biodiversiteit in Zwolle is, helpt dit ons biodiversiteit te behouden en te vergroten. Veel variatie in de natuur zorgt voor schoon water, vruchtbare grond en een stabiel klimaat. Dat jongeren en ouderen dit weten is van groot belang. Daarom mag en kan iedereen in Zwolle meedoen aan ‘Elke soort telt’.”

Kijk op www.nooterhof.nl/elkesoorttelt voor meer informatie en alle telactiviteiten.

Gerard Meijeringh