Afbeelding
Foto: Wim Eikelboom

Start Hanze-Devotie Jaar 2023 in Ontmoetingshuis Moderne Devotie

Algemeen


ZWOLLE - Op 7 maart start het Hanze-Devotie Jaar 2023. In Ontmoetingshuis Moderne Devotie in zaalverhuur Bagijnehof aan het Koewegje 2 wordt het jaar geopend door Mink de Vries, coördinator van de Actuele Moderne Devotie Beweging Nederland.

Mink de Vries vertelt deze avond over de IJssel-Vechtstreek, incl. Elburg en Harderwijk, als bron voor toewijding in gemeenschap. Waarom vinden we de Moderne Devotie en Hanze zo nadrukkelijk in deze streek? Waar lagen de verbindingen tussen kerk/klooster, samenleving, en Hanze? Of waren ze misschien wel van een en dezelfde gemeenschap? Verschillende loten aan dezelfde stam? 

Ook vertelt Mink de Vries over een ‘nieuwe opkomende Gouden Periode voor Zwolle en omstreken. “Ooit beleefde Zwolle, met de andere Hanze Devotie IJssel-Vecht-steden, een eeuw eerder dan het westen, de Gouden Eeuw”, aldus de Actuele Moderne Devotie Beweging. In het tweede deel van de avond licht de Vries het programma toe van het Hanze-Devotie Jaar 2023.

Aanmelden via www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl. Bezoekers kunnen van tevoren, vanaf 19.30 uur, mee-eten. In dat geval zijn de kosten 8,50 euro. Zonder eten is dat 5 euro. Inloop met koffie en thee vanaf 19.15 uur. Het programma start om 19.30 uur.Afbeelding

Gerard Meijeringh