Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolle voert in april JA-sticker in voor reclamefolders

Algemeen

ZWOLLE - Vanaf april krijgen inwoners in Zwolle geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer in de brievenbus, tenzij ze een JA-sticker plakken. Wethouder Paul Guldemond: “Op dit moment krijg je in Zwolle, als je niks doet, wekelijks een stapel reclamefolders in de bus. Vaak belanden die ongelezen in de papierbak. Straks moet je zelf in actie komen als je folders wilt ontvangen. Zo gaan we papierverspilling tegen.” 

Al meerdere gemeenten, zoals Amsterdam en Utrecht, voerden de JA-sticker de afgelopen jaren in. De Zwolse gemeenteraad heeft gevraagd hier ook in Zwolle mee te starten. De maatregel is vorig jaar al vastgelegd in de afvalstoffenverordening, zodat drukwerkverspreiders voldoende tijd hadden zich hierop voor te bereiden. 

Huis-aan-huiskranten en wijkkranten worden nog wel steeds standaard bij iedereen in Zwolle bezorgd. Wie dat ook niet wil, kan een NEE/NEE-sticker plakken. De bestaande NEE/JA-sticker is in de nieuwe situatie niet meer nodig.

Inwoners die nu folders ontvangen krijgen in maart een JA-sticker bij het folderpakket. Je kunt de JA-sticker (en de NEE/NEE-sticker) ook ophalen bij het stadhuis en stadskantoor. Veel reclamefolders zijn ook digitaal beschikbaar. 

Daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijk folderpakket samen te stellen en te laten bezorgen via kiesjefolders.nl of folderkiezer.nl. Folders die je niet meer gebruikt, horen bij het oud papier. Meer informatie: www.zwolle.nl/janeesticker


Gerard Meijeringh

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54