Afbeelding
Foto: Shutterstock

Taakstraf voor zware mishandeling in Stadshagen

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 21-jarige man uit Zwolle is donderdag veroordeeld tot 60 uur taakstraf waarvan de helft voorwaardelijk. De man sloeg een 49-jarige inwoner van de Zwolse wijk Stadshagen bewusteloos nadat hij die met drie jonge meisjes zag lopen. Zijn ‘ingrijpen’ liep vreselijk uit de hand.

De meisjes van een jaar of 8 of 9 jaar oud, hadden kennelijk net een step van de 49-jarige gekregen. ‘’Loop maar even mee dan kun je zien waar ik woon’’, hoorde de 21-jarige Stijn L. de man tegen hen zeggen in het winkelcentrum van Stadshagen. Stijn besloot mee te lopen en vroeg de jongedames of ze de man kenden. Ze kenden hem niet, zo bleek.

Nadat de meisjes weg waren vroeg Stijn de man of hij pedo was. De 49-jarige ontplofte door die opmerking en sloeg L. De verdachte reageerde direct waarna de kerel onderuit ging. Volgens de officier van justitie deelde hij hier een trap uit bekend uit het kickboksen. Het slachtoffer viel vervolgens als een plank achterover en bleef enige tijd bewusteloos liggen.

Ambulancebroeders en een toegesnelde agent zagen geen letsel maar kennelijk werd de man op het politiebureau onwel waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Pas daar werden de botbreuken in zijn gezicht ontdekt. De man lag dagen in het ziekenhuis en moest daarna drie weken revalideren. De rechtbank meent dat Stijn de man zwaar mishandeld heeft. Tegen L. was een taakstraf van 180 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk geëist.

Het slachtoffer in deze zaak is niet vervolgd omdat onbekend bleef wat de intenties van hem waren met de drie jonge meisjes.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 19 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 20 uur geleden