Floris glundert nadat hij is uitgeroepen tot winnaar.
Floris glundert nadat hij is uitgeroepen tot winnaar. Foto: Aangeleverd

Floris wint ‘Heel Montessori bakt’

Algemeen

ZWOLLE - Alle kinderen en leerkrachten van de Montessorischool in Zwolle-Zuid hebben de voorjaarsvakantie gebruikt om het beste baksel te maken voor ‘Heel Montessori bakt!’. Maandag was het klapstuk met de presentatie van alle baksels. Uiteindelijk mag Floris zich de meesterbakker van de Montessorischool noemen.

‘Heel Montessori bakt’ was een initiatief van Suus en Eva-Marije uit groep 8: 

“Wij zagen in de koffiekamer een wensenlijst van de meesters en juffen van allerlei evenementen voor school, ons oog viel op ‘Montessori bakt’”, aldus de twee leerlingen van groep 8. 

“Wij hebben toen aan meester gevraagd of we dit mochten opzetten. Met een plan van aanpak hebben wij met Sonja (schooldirecteur Sonja van Katwijk) om tafel gezeten om alles te organiseren.”

Afgelopen maandag werden alle baksels gepresenteerd en voorzien van een eigen nummer. De onafhankelijke jury beoordeelde vervolgens alles op basis van de schoonheid, creativiteit en verzorging en kwam tot een winnaar. 

Uiteindelijk viel het baksel van Floris het beste in de smaak. Iedereen kwam naar de grote hal om te proeven van al het lekkers. Het was een feestje op de Montessorischool.

“Op de Montessorischool werken kinderen hard aan rekenen en taal, maar wij vinden dat school meer is dan sommen en schrijven, samen beleven, samen werken en deze keer dus ook samen bakken en proeven”, aldus de basisschool uit Zwolle-Zuid.
“In de onderbouw vonden ze het zo’n leuk initiatief, zij gaan in maart het thema bakken behandelen.”

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 23 uur geleden