Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Meiberg zestig jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Henk Meiberg en Tonnie Meiberg - Van den Berg waren dinsdag 9 mei zestig jaar getrouwd. Wethouder Arjan ging vandaag op bezoek bij het echtpaar om de twee persoonlijk te feliciteren.

Op 9 mei 1963 zijn Henk Meiberg en Tonnie van den Berg getrouwd in de Sint Michaëlskerk te Zwolle. Tonnie is de tweede dochter uit een gezin van zeven kinderen en Henk was enig kind. Ze leerden elkaar kennen tijdens de dansavonden.

Na de basisschool heeft Tonnie jaren gediend in de huishouding bij boeren en later thuis in Zwolle gewerkt op de boerderij tussen de koeien. Henk en Tonnie trouwden 17 mei 1963 samen met zus Sienie en zwager Bennie van de Vegte. Bennie en Sienie zijn helaas overleden, ze deden veel samen en hebben vele dierbare herinneringen aan hen. Toen ze getrouwd zijn, trok Tonnie op 23-jarige leeftijd in bij Henk. Ook vader Meiberg en tante Anne woonden op de boerderij waar Henk is geboren en als enig kind vanzelfsprekend de opvolger werd samen met Tonnie als alleskunner.

Ze hebben samen vijf kinderen. Iedereen was altijd welkom en de deur stond open en de koffie klaar. Nadat ze waren gestopt met de melkkoeien heeft Henk bij veevoerfabriek Hendrix gewerkt tot aan de VUT. In 1995 verkasten Henk en Tonnie naar de Zeisweg en Alfred en Ingrid namen de boerderij over. Henk en Tonnie hebben heel veel bij alle kinderen geklust, helpen verhuizen en hebben ook veel opgepast bij alle kinderen. Ze stonden echt altijd klaar en waren soms net een oppas en klusbedrijf. Henk geniet dagelijks van de boerderij met de aanwezige zoogkoeien bij Alfred en Ingrid en dit is tot op de dag van vandaag zijn lust en zijn leven.

Daarnaast gaan Henk en Tonnie graag samen op pad, vroeger veel met de fiets en de laatste jaren altijd met de auto. Henk en Tonnie waren altijd actief bij de KPO vrouwenvereniging, ABTB, op school hebben ze menig keer geholpen en ze zijn beiden al meer dan 40 jaar lid van het kerkkoor in OLV kerk in Wijthmen. Deze kerk is gebouwd op geschonken grond van vader Meiberg en daar zijn ze nog steeds trots op. Op verjaardagen van (klein)kinderen, familie en op buurtfeestjes zijn ze graag van de partij. Maar ook kunnen zij genieten van winkelen en een terrasje. De gezondheid gaat achteruit, maar ze zijn nog steeds zelfstandig met hier en daar wat hulp. Met ups en downs en uit dankbaarheid genieten zij van het leven en hopen dit nog een hele tijd te mogen voortzetten.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 14 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 22 uur geleden