Echtpaar Bosman 60 jaar getrouwd met op de achtergrond de trouwfoto's van hun kinderen
Echtpaar Bosman 60 jaar getrouwd met op de achtergrond de trouwfoto's van hun kinderen Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Bosman 60 jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar Gerrit en Tonny Bosman was op woensdag 2 november 60 jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen bracht maandag een bezoekje aan het echtpaar om de twee te feliciteren. 

Op 10 november 1937 werd in de Waterstege Gerrit Bosman geboren en groeide op tot monteur. Op 5 januari 1939 werd Tonny Ekkelenkamp op de Meele in Nieuwleusen geboren en groeide op tot winkelbediende. Ze leerden elkaar kennen op dansavonden bij café Schoenmaker en Vonder in Nieuwleusen en kregen al snel verkering. De verloving volgde in 1960 op Tweede Kerstdag. Ze zijn getrouwd op 2 november 1962 en zijn destijds gaan wonen in een oude boerderij in Westenholten, waar het binnen net zo hard vroor als buiten. Maar een troost was het nieuwe huis in aanbouw aan de Akeleiweg. Hier hebben ze twaalf jaar met veel plezier gewoond en kregen ze drie kinderen. Twee jongens en één meisje. In 1974 werd het ouderlijk huis van Gerrit weer gekocht en gerestaureerd, en nu wonen ze daar met veel plezier. 

Inmiddels is de familie uitgebreid met zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen en met een redelijke gezondheid houden ze alles, met een beetje hulp van de kinderen, nog steeds bij elkaar.

Wethouder Michiel van Willigen bracht maandag een bezoekje aan het echtpaar om de twee te feliciteren

Gerard Meijeringh