De heer en mevrouw Epping - Pomper zijn 65 jaar getrouwd
De heer en mevrouw Epping - Pomper zijn 65 jaar getrouwd Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Epping - Pomper 65 jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - Hendrik en Epping en Janke Epping-Pomper zijn afgelopen zondag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Snijders ging vandaag op bezoek bij het echtpaar om ze persoonlijk te feliciteren.

Hendrik Epping is geboren op 24 januari 1938 te Onstwedde in Groningen en Janke Epping-Pomper iop 27 oktober 1939 in het Drentse Norg.


Hendrik Epping is in 1950 met zijn ouders verhuisd naar Deventer en Janke Epping-Pomper is in 1954 met haar ouders verhuisd naar de Koekstad. Tijdens dansles in het buurthuis hebben ze elkaar leren kennen en ze zijn op 26 maart 1958 getrouwd in Deventer.

Het echtpaar heeft de eerste twee jaar van hun huwelijk bij de ouders van Hendrik Epping gewoond en vervolgens zijn ze verhuisd naar Epe. Hier hebben ze eerst met hun zoon in een zomerhuisje gewoond tot hun huis in Epe klaar was. Hier zijn nog drie dochters geboren. In 2001 zijn ze verhuisd naar Zwolle (Stadshagen), waar ze nu nog steeds zelfstandig wonen. Het gezin bestaat uit vier kinderen, acht kleinkinderen, waarvan het oudste kleinkind helaas in 2007 is overleden, en vier achterkleinkinderen.

Hendrik Epping heeft vanaf zijn 22ste altijd als metaalbewerker bij de VMI in Epe gewerkt . Janke Epping heeft als cateringmedewerkster ongeveer 25 jaar bij de PTT in Epe gewerkt, maar was altijd thuis als de kinderen van school kwamen.

Hendrik Epping maakt graag houten kerstornamenten met een elektrische figuurzaag en Janke Epping puzzelt graag. Samen hebben ze vele jaren gekampeerd, waarvan de laatste 35 jaar in hun stacaravan op een camping in Ermelo. Helaas is hier vorig jaar een eind aan gekomen, omdat de camping gaat sluiten.

De heer en mevrouw Epping - Pomper zijn 65 jaar getrouwd. Burgemeester Snijders is bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.