Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Pruim 70 jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - Gerrit Pruim en Janna Pruim - Uitslag waren op zondag 7 mei 70 jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders heeft het echtpaar vandaag bezocht om ze persoonlijk te feliciteren.

Gerrit Pruim is geboren op 15 mei 1925 in Doornspijk en Janna Pruim - Uitslag is geboren op 1 december 1927 in Oldebroek. Het echtpaar heeft elkaar ontmoet op een congres voor jongeren in Wezep. Gerrit kwam uit een gezin met 12 kinderen en Janna uit een gezin met twee kinderen.

Ze zijn getrouwd in Wezep op 7 mei 1953 en zijn in Herfte gaan wonen. Hier hebben ze tot vorig jaar september gewoond. Toen moesten ze helaas door gezondheidsredenen verhuizen naar Berkumstede in Berkum. Het echtpaar heeft zes kinderen, drie dochters en drie zonen. In Herfte hadden ze samen een boerderij met een paar koeien. Dat was hard werken en de boerderij is uiteindelijk uitgegroeid tot een groot bedrijf. De oudste zoon heeft het bedrijf overgenomen.

De gezondheid van beide wordt minder, maar ondanks dat zijn ze erg dankbaar dat ze elkaar nog hebben. Ze hebben een prachtig appartement en worden goed verzorgd in Berkumstede.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 10 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 18 uur geleden