Afbeelding
Foto: Dianne Peeters

Studenten Veilig & Beschermd slingeren directeur op de bon tijdens opening vernieuwde locatie

Algemeen

ZWOLLE - Studenten van de opleidingen Handhaving, Toezicht & Veiligheid (HTV), Beveiliging en Leidinggevende van Landstede MBO openden woensdag hun leslocatie aan de Ossenkamp. 

Het afgelopen jaar zijn het pand en buitenterrein waar de studenten van Veilig & Beschermd hun opleiding volgen in een nieuw jasje gestoken. Een eigen praktijkexamenstraat is één van de nieuwe aanwinsten. Onder toeziend oog van medewerkers, Koninklijke Marechaussee, Politie en andere belangstellenden werd de locatie in stijl heropend. 

De leslocatie is onlangs uitgebreid met een buitenterrein waar een praktijkexamenstraat is gevestigd en is voorzien van levensechte praktijkruimtes, waaronder een volwaardig café. Tassencontrole, preventieve fouillering bij de draaideuren en het schrijven van bonnen; veel aspecten die aan bod komen tijdens de opleiding werden deze middag in de praktijk gebracht. 

De openingsspeech van directeur Tom Valk werd ludiek onderbroken door studenten Handhaving, Toezicht & Veiligheid die hem een proces verbaal uitschreven wegens fout parkeren van zijn voertuig. 

Waar studenten eerder nog naar Amersfoort moesten afreizen voor het afleggen van examens, kan dat nu in hun vertrouwde omgeving. Landstede MBO is nu een van de weinige onderwijsinstellingen van Nederland waar praktijkexamens afgenomen kunnen worden voor HTV-studenten. Via de Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH) kunnen ook externe partijen van de examenlocatie gebruik maken. 

Tijdens de informatieavond van Landstede MBO op donderdag 22 juni krijgen toekomstige studenten van de Veilig & Beschermd opleidingen en andere belangstellenden een rondleiding door het vernieuwde pand. 

Aanmelden kan via www.landstedembo.nl.


Studenten in het gelid tijdens de opening. Foto: Dianne Peeters

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 22 uur geleden