Het echtpaar Klos – van Veen.
Het echtpaar Klos – van Veen. Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Klos - van Veen zestig jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar Klos – van Veen was op zondag 28 mei zestig jaar getrouwd. Wethouder Gerdien Rots kwam woensdag op bezoek.

Berend Jan Klos (84) is geboren in Rotterdam, Ina Klos - van Veen (82) in Hoogeveen. Beide zijn ze geboren en getogen op een schip. Ze leerden elkaar kennen doordat hun ouders met de schepen naast elkaar lagen. Ze zijn getrouwd in Amsterdam. Ze zijn toen gaan varen op het schip Brisant, af en toe verhuisden ze naar een groter schip. Ze hebben samen drie kinderen en zijn nu opa en oma van acht kleinkinderen. Toen ze aan wal gingen wonen waren de kleinkinderen nog klein en hebben ze vaak opgepast. Berend heeft vrijwilligerswerk gedaan bij de Bres en deed veel klussen bij de kerk. Ina heeft gewerkt in de winkel van Terre des Hommes. Samen hebben ze nog jaren op de boot van de Zonnebloem en het Rode Kruis gevaren. Ze hielpen in de keuken en het restaurant en wisten overal de weg, ze waren al op alle rivieren en kanalen geweest.

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen gisteren