Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De Muiterij Jongerentheater in première met eerste voorstelling

Algemeen

De Muiterij is een nieuwe jongerentheatergroep in Zwolle, onder leiding van theatermaker Anne-Minke Meijer. Op 6 juli gaat de eerste voorstelling ‘Wie Bepaalt Mij’ in première. Daarna is de voorstelling nog te zien op 8 en 9 juli, in het Wresinski Theater in Zwolle.

De Muiterij maakt eigenzinnig jongerentheater. Het maakproces is een die zelden toegepast wordt in theatermaken met jongeren: de voorstelling ontstaat op basis van persoonlijke verhalen van de spelers zelf. Deze verhalen worden verweven met scènes die ontstaan vanuit dezelfde thematiek, geschreven door Meijer.

Tijdens de voorstelling wordt er live geschilderd aan een Team Artwork van Zwolse kunstenaar Dennie Boxem. De spelers schilderen tijdens de voorstelling aan het werk én het publiek kan naderhand een bijdrage achterlaten op het schilderij. Zo ontstaat er een werk dat net als persoonlijke ontwikkeling niet stilstaat, symbolisch voor de thematiek van de voorstelling: identiteit. 

De financiering is nog niet helemaal rond, maar De Muiterij vindt spelen het belangrijkst. Om de eerste voorstelling van De Muiterij mogelijk te maken, is er een crowdfunding gestart. Deze loopt nog tot 6 juli, tot die tijd kan er gedoneerd worden.

Doneren kan via: De Muiterij Jongerentheater door Anne-Minke Meijer – voordekunst

Kaarten kunnen besteld worden via de website van De Muiterij: De muiterij jongerentheater (de-muiterij-jongerentheater.nl)

Gerard Meijeringh