Afbeelding

Van de tribune: Bravoure

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zondag 12.15 uur is een nare tijd om voetbal te kijken. De gang van zaken thuis is ontwricht. Echter, als je club wint is de smeekbede om om 14.30 uur te beginnen, vergeten en vergeven.

Dan loopt iedereen met een blauw-wit hart met een grote grijns rond. Feliciteert men elkaar met de punten. Een extra glas wordt geheven ter compensatie voor de gemiste lunch.

Onze eerste drie punten zijn binnen. Een collega-supporter meldde met een vette knipoog te kunnen leven met één op één uit de tot nu toe gespeelde drie wedstrijden. Ik knikte instemmend en hoorde een andere supporter aan.

In het uitvak werd de tegenstander uit Utrecht door de eigen supporters toegezongen met de modieuze volzin ‘Schaam je kapot’. Grijnzend draaide de spreker zich om: zo’n schande is het niet om van dit PEC te verliezen. Bravoure na een gewonnen wedstrijd is nooit ver weg op de tribune.

Of was het opluchting? Na drie wedstrijden puntloos onderaan staan maakt het debuut in de eredivisie niet echt lekker. Toch had ik er zondag niet al te stevig op gerekend. De eerste drie potjes van ons programma waren tegen tegenstanders die doorgaans hoger eindigen dan wij. Ik sprak dan ook liever over bonuspunten.

Waar in ieder geval de opluchting van af droop was het gezicht van onze trainer in de samenvatting bij Studio Sport. De man draaide met zijn ogen, blies zijn wangen vol lucht en kraaide iets over blij zijn. Een onnavolgbaar interview waar ik weinig wijzer van werd, maar dat hoeft niet als de punten binnen zijn.

De trainer van de tegenstander acteerde voor de camera’s een halfdood vogeltje, kwam ook niet uit z’n woorden en stamelde iets over een moeilijke week. De tegenstelling tussen beide trainers was gigantisch. Het opkomend besef dat het andersom ook heel goed had gekund duwde ik opportunistisch weg. Leve de bravoure en weg met het chagrijn.

Onze trainer mag dan opgelucht zijn, zijn manier van spelen oogt nog wat zwaarmoedig. Tot aan het strafschopgebied spelen we aardig, maar aanvallend komen we tot niets. In de wedstrijd van zondag zagen we nauwelijks kansen. We hebben spelers die over de vleugels kunnen flitsen en we hebben zelfs drie spitsen.

Komende zaterdag Almere uit. Ga je die wedstrijd spelen om niet te verliezen dan blijven we op drie puntjes staan. De bonuswaarde van zondag is dan verdampt. Voetbal om te winnen. Met bravoure!

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 18 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen gisteren
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30