Afbeelding

Van de tribune: Ambitie…

· leestijd 1 minuut Algemeen

Bij iedere omwenteling van de wedstrijdbal komt de vurig gehoopte promotie voor PEC Zwolle dichterbij. De achterstand van nummer twee op onze blauwwitte brigade bedraagt op dit moment van schrijven tien punten. De kloof van vijftien punten met nummer drie lijkt schier onoverbrugbaar. 

Een staande ovatie is bijna op zijn plaats, maar dat ligt niet echt in de nuchtere volksaard van de Zwollenaar. Die wil eerst feiten zien voordat ‘ie’ ze gelooft. Feit is wel dat er meer glunderende gezichten op de tribunes zijn te zien dan in het voorgaande. Er wordt weer gewonnen en dat doet ons supporters meer dan goed. De manier waarop de punten worden binnengehaald, is soms het aankijken meer dan waard en soms ook helemaal niet. Vorige week vrijdag was het spel gewoon slecht, maar de 4-1 die na de wedstrijd het scorebord sierde was meer dan groots. PEC maakt de beloofde ambitie waar en dat verdient groot applaus. 

Weliswaar is de beer nog niet geschoten, maar toch. De fans beginnen te geloven en in gesprekken na afloop van de wedstrijd tegen Jong AZ bespeurde ik weer uitgelatenheid die in de plaats komt van sarcasme. In het onlangs uitgebrachte jaarverslag leggen de verantwoordelijke directeuren en beleidsbepalers de lat nog hoger. Financieel zijn we wel gezond, maar een tegenwind kan zo alles omver blazen. 

Een wankel evenwicht dus, maar met financiële impulsen van sponsoren en een garantiestelling door de gemeente Zwolle moet onze club niet meer afhankelijk worden van de verkoop van spelers. En is de subtop in de eredivisie in hun visie een regelrechte nieuwe ambitie.

Daar gaan we weer, zuchtte ik na het lezen. Uiteraard moet je als betaaldvoetbalorganisatie voor het hoogst haalbare gaan. Dat hoort bij sport. Maar wel met de benen op de grond. PEC is een bescheiden club en in geen enkel opzicht te vergelijken met een topclub of subtopper. Zo stond ik vorige week maandagavond te kijken naar een wedstrijd tegen jong Ajax, waarin spits Brobbey een waarde heeft van zestien miljoen. De begroting van PEC is een stuk lager.

Doe gewoon, dan doe je gek genoeg. Dat gezegde weerspiegelt zich in het DNA van de Zwollenaar. Promoveren naar de eredivisie is dit seizoen haalbaar en zie eerst maar eens op dat hoogste niveau te blijven, met leuk voetbal. Dat laatste lijkt me een beter passende ambitie. Grootspraak hebben we de laatste jaren iets te vaak gehoord.

Anton Cramer

Gerard Meijeringh

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11