Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Gorter 60 jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - De heer en mevrouw Gorter - Overmars waren op woensdag 19 oktober 60 jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders is bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren. 

De heer Gorter is geboren op 18 april 1939 in Amsterdam. Mevrouw Gorter – Overmars is geboren op 29 mei 1933 in Den Haag. Het echtpaar heeft elkaar leren kennen in Delft op een personeelsfeest van het bedrijf waar meneer Gorter toen werkte. Ze zijn op 19 oktober 1962 getrouwd in Amsterdam. Ze hebben twee dochters en zes kleinkinderen. 

Na zijn dienstplicht heeft meneer Gorter gewerkt als verwarmingstechnicus, eerst in Amsterdam en Dordrecht en later als installatietechnicus bij Brenorm in Hasselt. Mevrouw Gorter is verpleegster in de psychiatrie geweest bij Maasoord in Poortugaal (bestaat niet meer) bij Rotterdam en bij Endegeest in Oegstgeest. Later heeft ze nog acht jaar op het provinciehuis in Zwolle gewerkt als koffiedame en bij de EHBO.

De hobby van mevrouw is schilderen en verder doet ze veel met de naaimachine. Ze maakt teddyberen, poppenkleding en knuffelbeesten. Meneer Gorter zijn hobby is het monteren van films met muziek en commentaar. Daarnaast zingt hij in twee koren. Samen luisteren ze veel naar muziek, lichtklassiek en muziek uit de jaren 60 en 70.

Ze zijn beide nog redelijk gezond, wel wat lichamelijke problemen. Mevrouw heeft een scootmobiel voor de grotere afstanden. Meneer rijdt nog auto, dus ze kunnen wel overal heen, ook op vakantie.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden