Afbeelding

Van de tribune: Onvoorstelbaar

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zes punten uit vier wedstrijden is een onvoorstelbaar mooi resultaat voor PEC Zwolle bij terugkeer in de eredivisie. Je voelt de trots door je aderen golven. 

Zeker na die overwinning van zaterdag op de polderklei in Almere. Van bijna dood en begraven tot springlevend. Met dank aan onze Griekse held Apostolos Vellios. Ik zie nog zijn kale schedel achteloos tegen de bal knikken die onder de lat uit mijn beeld, schuin achter de goal, verdwijnt. Onvoorstelbaar.

Dit prachtige resultaat verhult de problemen die de club in de greep hebben. Gelukkig geen houdgreep.Achter mijn golvende trots klotsen zorgen tegen de plinten.
Allereerst de manier van spelen onder leiding van Johnny Jansen. Zonder bravoure. Achteruit lopen in plaats van de aanval zoeken. Almere had ons in de tweede helft in een bijna wurgklem. Het was een geluk dat onze Griek de bal perfect op de schedel kreeg. Ik twijfel over het tactische aanpassingsvermogen van onze vrolijke Friese trainer. Hoe lang heeft hij het geluk nog aan zijn kont hangen?

Het supportersprobleem is ook zo’n zorg die me onrustige gedachten bezorgt. Zaterdagmiddag moesten we kennelijk snel afgeleverd worden in Almere. Ruim een uur voor tijd zaten we in het uitvak dat meer leek op een apenrots dan op een tribune. We werden ontvangen als een stel misdadigers in plaats van voetballiefhebbers.

Aan het begrip voetballiefhebbers moest ik eerder op de dag ook al denken toen ik een verhaal las met onze burgemeester. “Met een identificatieplicht worden mensen uit de anonimiteit gehaald”, aldus de burgervader die 99 procent van de voetballiefhebbers hier een groot en negatief etiket opplakt. Onvoorstelbaar. Consequent handhaven van stadionverboden uit het verleden had minder ellende opgeleverd, meneer de burgemeester.

Tot slot de zorg die er is over bestuurlijke onrust aan de Ceintuurbaan. Er werd vorig jaar ein-de-loos gezocht naar een algemeen directeur. Uiteindelijk lukte dat en is het een jaar rustig geweest.

Tot afgelopen dinsdag. De technisch directeur vindt dat hij zijn werk goed heeft gedaan en dat dit het juiste moment is om zijn plaats als vacature aan te bieden. Direct poetste hij de plaat. Marcel Boudesteyn heeft in mijn ogen heel degelijk werk afgeleverd, maar communicatie en timing zijn bij hem niet ontwikkeld. Hij profileerde zich als een houthakker die geen oog had voor clubsentiment. Hij heeft goede en minder goede dingen geaan. Zijn laatste actie neem ik hem kwalijk. We zijn weer terug bij af. Onvoorstelbaar.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14