Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De grootste KLERENZOOI tot nu toe bij Hanze Art Station

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - KLERENZOOI en Hanze Art Station slaan op zondag 17 september de handen ineen om extra aandacht te vragen voor de vervuilende mode industrie. Dit doen zij door de populaire kledingmarkt KLERENZOOI te organiseren. Dit keer op een unieke locatie in Zwolle, het industriĆ«le festivalterrein van de Spoorzone. Het is de laatste KLERENZOOI-editie van het jaar, dat plaatsvindt in het sluitingsweekend van het Hanze Art Station.  

Tijdens het evenement biedt KLERENZOOI particuliere verkopers en bedrijven de ruimte om tweedehands items te verkopen en om hun creativiteit de vrije loop te laten op hun eigen ā€˜plekā€™. Bezoekers shoppen op deze manier gemakkelijk tweedehands kleding, waardoor deze weer een nieuw leven krijgt. 

Met ongeveer 75 verschillende kraampjes met een divers aanbod aan kleding, schoenen, accessoires en meer is het evenement dit keer groter dan ooit. KLERENZOOI biedt deze keer meer dan alleen winkelen. Naast de uitgebreide tweedehandskledingmarkt staan er diverse workshops op het programma, geschikt voor alle leeftijden. 

Je kunt als bezoeker met een vintage expert op thrift safari. Tijdens deze safari leer je de kunst van het herkennen van vintage items. Heb je altijd al eens willen begrijpen waarom je beter geen fast fashionkunt kopen? Sprekers vertellen je op een toegankelijke manier over duurzame mode. Ook zijn er workshops voor jong en oud. Het upcyclen van een t-shirt of het maken van je eigen sieraden. Er is van alles te doen. 

Speciaal vanwege het Hanzejaar biedt de Spoorzone van Zwolle plek aan Hanze Art Station, een urban art festival in de nabijheid van de historische binnenstad. Tegen het decor van rijdende treinengenieten bezoekers en bewoners van de stad. Dit kan uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Bij het Hanze Art Station bieden ze een gevarieerd aanbod aan kunst, muziek, dans, theater en nu dus ook een closet sale. Hanze Art Station is blij met de samenwerking met KLERENZOOI. ā€œEnerzijds omdat we graag samenwerken met lokale initiatieven en anderzijds omdat we het duurzame karakter van KLERENZOOI enorm waarderen en stimulerenā€, aldus de organisatoren van Hanze Art Station.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Brandende veranda aan Maanmos leidt tot schade en flink wat rookontwikkeling 112 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe groene Koggepark in de Spoorzone feestelijk geopend Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Frion Festival blijft een fantastisch spektakel met louter blije gezichten Algemeen 15 uur geleden