Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Van de tribune: Stop de waanzin

· leestijd 1 minuut Algemeen

Een steekvlam van woede raasde zondagmiddag door ons vak aan de oostkant van het stadion. We zagen onder op de Marten Eibrink tribune groene wolken walmen. Van tevoren al min of meer aangekondigd door een zwart laken waaronder zogenaamde supporters iets uit vraten. 

Dat dus, fakkels. Kras het woord supporters door. Het enige dat ze supporten is zichzelf. Vertegenwoordigers van de ‘ik maatschappij’ in volle glorie. Ze staan er niet voor hun club, maar voor hun eigen plezier. In ons tribunevak was de  verontwaardiging en boosheid groot. 

We voelden ons de dupe van deze waanzinnige actie. Woede omdat onze club door deze gasten richting afgrond wordt geduwd. Razernij, omdat deze radddraaiers de autoriteiten de gelegenheid geven hun starre beleid voort te zetten. Driftig omdat de logische staking de tegenpartij in de kaart speelde en daardoor de wedstrijd kon controleren  met een gelijkspel als einduitslag. Terwijl wij de betere partij waren. Plus het feit dat onze aartsvijand opeens met tien man verder moest. 

Bij het gastenvak werd de puntendeling gekoesterd. Bij ons op de tribune geen berusting maar verbolgenheid. Uiteraard over dit soort achterlijke acties, maar ook over het vertoonde spel van PEC in de IJsselderby. “Johnny! Morgen drie punten in je eerste IJsselderby!” De hartenkreet van mijn voetbalmakker een dag eerder bij de uitzwaaitraining werd met een duim omhoog van onze goedlachse trainer beantwoord. Zondag stond diezelfde trainer die speelt om niet te verliezen, weer amechtig te zoeken naar verklaringen voor het krampachtige, verdedigende spel van zijn ploeg. Hij zag de drie punten wegglippen, maar kon er volgens hem niets  meer aan doen.

Zeur niet man! Wedstrijden tegen de aartsvijand moet je willen winnen. Dat komt vanuit ieders tenen die in en langs het veld staat. In zulke wedstrijden geef je honderdvijfentwintig procent. Dat begint bij de trainer en bij hem eindigt het ook. Als het niet loopt en je de winst extra moet bevechten dan breng je wisselspelers waarmee je het verschil kunt maken. Zondag liepen aan het eind drie spitsen elkaar in de weg en  was het voetballend vermogen ingeruild voor een spel dat er op gericht was om niet te verliezen. 

En als je de volgende dag leest dat rook in het gastenvak mogelijk werd veroorzaakt door rookbommen die op afstand werden bestuurd, vlamt de boosheid weer op. Stop deze waanzin en laat de directie er echt voor zorgen dat de veiligheid terugkeert in ons stadion.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 4 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 4 uur geleden