Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie

Algemeen

ZWOLLE - Het Deltion College verwelkomde op donderdag 21 september diverse Zwolse culturele instellingen op de Deltion campus. Tijdens deze ontmoeting met Museum de Fundatie, Zwolse theaters, het Fraterhuis, Kunsteducatie Nederland, Hedon/Buro Ruis en Xplosief stond het ontwikkelen van het cultuuraanbod voor studenten centraal. Met deze samenwerking sluiten de deelnemende instellingen aan op het landelijk beleid om de deelname van mbo-studenten aan culturele activiteiten te vergroten doormiddel van de MBO Cultuurkaart. 

Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie   Met deze samenwerking sluiten de deelnemende instellingen aan op het landelijk beleid om de deelname van mbo-studenten aan culturele activiteiten te vergroten doormiddel van de MBO Cultuurkaart.

Staatssecretaris Cultuur & Media, Gunay Uslu, introduceerde vorig jaar de MBO Cultuurkaart waarmee ze cultuurbudget beschikbaar stelt voor mbo-studenten. Hiermee wordt niet alleen de financiële drempel voor een bezoek aan culturele activiteiten verlaagd, maar zorgt er ook voor dat scholen en cultuurinstellingen hun samenwerkingen versterken. 

De bedoeling is om zoveel mogelijk klassikaal culturele activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld in het kader van burgerschapsonderwijs. Sil Loeters, directeur Kunsteducatie Nederland: “De projecten die met alle betrokken culturele instellingen en Deltion ontwikkeld worden, dragen bij aan het verlagen van de drempel om een museum, theater of popzaal binnen te lopen.” 

Deltion Kunst & Cultuur

Deltion heeft zich als één van de eerste mbo-scholen aangesloten bij de pilot van de MBOCultuurkaart. De uitvoering hiervan is ondergebracht bij het praktijkloket van Deltion onder de naam ‘Kunst & Cultuur’. De opleidingen kunnen kiezen voor een activiteit met een sociaal emotioneel thema dat aansluit bij de belevingswereld van een student. Of een activiteit die past bij de inhoud van de opleiding of gewoon omdat het leuk is. “Elke vorm van kunst & cultuur verrijkt, biedt inzichten en maakt deel uit van de wereld waarin we leven”, aldus collegedirecteur Design, Media & ICTRenske Venhuizen.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28