Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Van de tribune: Weggevertje

· leestijd 1 minuut Algemeen

Voetballen kunnen ze wel bij PEC Zwolle. Vooral in de eerste helft. Scoren van doelpunten verloopt een stuk moeizamer. Als je in de eerste helft tegen Heracles uit opgelegde kansen krijgt, moet je minstens met een voorsprong de rust in gaan.

Voetballen in de tweede helft is voor dit PEC Zwolle een hele opgave. Het lukte uiteindelijk om de welverdiende voorsprong te noteren. 

Al na zestig minuten in Almelo zagen we wat vermoeidheid in het team sluipen. Spelers konden het niet meer belopen. Op het middenveld vielen gaten en de verdediging kreeg het met de minuut lastiger.
Zo ongeveer werd de gelijkmaker genoteerd. Twee wisselspelers brachten helaas niets extra’s en de rest van de bankzitters kreeg een vrije middag van trainer Jansen.

Twee wissels vond hij voldoende. Dan kan het gebeuren dat de tegenstander de overwinning ruikt, Het thuispubliek er achter gaat staan. Dankbaar wordt gebruikgemaakt van de vermoeide Zwolse benen. Tegenstander Heracles, vorig seizoen twee keer door ons verslagen, pakte gretig het niet verwachte cadeautje uit. Men was blij met de vrije middag van de bankzitters.

Vorig seizoen beslisten we vaak wedstrijden laat in de tweede helft. Op basis van fitheid trokken we dan de overwinning nog over de streep. Die conditie lijkt onder deze trainer een stuk minder. In Almere bakten we er in de tweede helft niets van. Tegen de Eagles hetzelfde laken een pak en zondag dus weer. Ik zie een patroon.

Ik zal nog geen oordeel vellen, maar de feiten spreken niet in het voordeel van deze trainer. Komt nog bij dat deze selectie niet overloopt van kwaliteit en creativiteit. 

En er is geen technisch directeur meer. Van zijn vervanger, de voormalig manager profscouting Mark Coonen, weten we nauwelijks iets. De man blinkt uit in onzichtbaar zijn.
Daarom jubelde ik vrolijk dit weekeinde bij het bericht dat voormalig assistent trainer Dwight Lodeweges zeer waarschijnlijk de technische staf komt versterken. Dat zou een regelrechte zegen zijn. Onze trainer zou zijn ervaring en kennis er graag bij willen hebben. Ik denk dat dat tot nu toe de beste zet is van Johnny Jansen.

Hij en zijn ploeg morsten dure punten in een wedstrijd die gewonnen had moeten worden. Overigens vind ik dat een trainer na zo’n teleurstellende prestatie voor de microfoon van de NOS niet de schuld alleen bij zijn ploeg moet leggen. Het zou hem sieren het boetekleed aan te trekken na zo’n weggevertje.

Gerard Meijeringh