Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Start verkoop 7 kavels op het Wassinkerf in Stadshagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle verkoopt zeven kavels op het Wassinkerf in de nieuwe buurt De Tippe in Stadshagen. Het betreft vijf kavels voor vrijstaande woningen en twee kavels voor twee-onder-één-kapwoningen. Het Wassinkerf ligt in het noorden van De Tippe, in buurschap Het Poldergrid. Hier woon je landelijk, in de luwte van Het Poldergrid en dichtbij de uitvalsroute naar de Mastenbroekerpolder. De zeven kavels variëren in grootte van 400 tot 656 vierkante meter. De prijzen liggen tussen de 210.000 en 385.000 euro kosten koper, inclusief btw.

De Tippe ligt vlakbij het station van Stadshagen, tussen het weidse IJssellandschap en de bestaande buurten van Stadshagen en Westenholte in. De Tippe wordt een groene buurt met veel ruimte om te wonen, werken en recreëren. Met dorpse gezelligheid en de stadse reuring op fietsafstand. In De Tippe komen in totaal ruim 1300 woningen te staan, verspreid over drie buurschappen. Het Poldergrid is het meest landelijke buurschap, in het noorden van De Tippe. In Het Poldergrid is elk erf anders.

Landelijk
Op het Wassinkerf is ruimte voor zeven woningen die in een landelijke omgeving liggen en aansluiten op de duurzame ambities voor De Tippe. De Wassinkstraat loopt als een groene laan aan drie zijden om het erf. Aan de zuidzijde van het Wassinkerf ligt een groene greppel voor de opvang van hevige neerslag, een wadi. Deze zone wordt natuurlijk ingericht en staat in verbinding met de vele watergangen door de wijk.

Levensloopbestendig
Op het Wassinkerf kun je zelf invulling geven aan de opzet en uitwerking van je woning. Aan de westzijde van het erf liggen vier kavels die iets smaller en compacter zijn. Hier is ook ruimte voor het ontwikkelen van een levensloopbestendige woning, met een slaapvertrek op de begane grond. De drie oostelijke kavels zijn wat breder en royaler. Op deze kavels is het bijvoorbeeld mogelijk om de garage los van de woning te bouwen. Alle woningen hebben een verplichte kap en een lage goot. Kenmerkend is de toepassing van hout in de architectuur.

Meer info via www.zwolle.nl/kavels. In de verkoopbrochure van de kavels voor het Wassinkerf staan de bebouwingsrichtlijnen, randvoorwaarden en verdere uitgangspunten die gelden voor deze kavels. Op woensdagavond 8 november is er een informatieavond (Aanmelden via de website). 

Op het Wassinkerf is ruimte voor twee kavels voor twee-onder-één-kapwoningen. Inschrijven voor deze kavels kan als duo of samen met een medebouwer. Duo’s hebben voorrang bij de loting. Om mensen te helpen bij het vinden van een medebouwer wordt er tijdens de inloopbijeenkomst op 8 november een speciaal moment gecreëerd om mensen te helpen bij het vinden van een medebouwer. Vanaf 20.00 uur kunnen geïnteresseerden samenkomen om op laagdrempelige wijze met elkaar kennis te maken.  

Belangrijke data en tijden:

- Dinsdag 24 oktober: Start verkoop
- Woensdag 8 november 19.30 tot 21.00 uur: Inloopbijeenkomst in Bistro De Stadshoeve (Arendhorstlaan 23, Zwolle). Met speciaal vanaf 20.00 uur: Ontmoet een medebouwer
- Dinsdag 5 december 2023 16.00 uur: Sluiting inschrijving kavels
- Woensdag 6 december 2023 15.00 uur: Loting kavels

Aanmelden voor de bijeenkomst op 8 november kan via de website. Of stuur een mail naar: ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl. Hier kun je ook aangeven of je graag een mogelijke medebouwer wil ontmoeten vanaf 20.00 uur. Het inschrijfformulier voor de kavels is te vinden je op www.zwolle.nl/kavels. Voor vragen is het team Kopersbegeleiding van de gemeente Zwolle beschikbaar via telefoonnummer 038 - 498 22 00 of e-mailadres ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl.. Houd de website www.zwolle.nl/kavels in de gaten om op de hoogte te blijven van beschikbare kavels. Hierop staan de beschikbare kavels én hier kun je je aanmelden voor de kavel-alert van de gemeente. Via de kavel-alert ontvang je het aanbod van kavels van nieuwe projecten van de gemeente direct in jouw mailbox.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14