Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vitaal & Veilig Thuis Dag in Zwolle: Een Inspirerend Succes met Jan Slagter

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - WijZ Welzijn heeft maandag, in samenwerking met de Gemeente Zwolle, voor de derde keer de Vitaal & Veilig Thuis Dag georganiseerd. Theater de Spiegel verwelkomde dit jaar ongeveer 900 Zwolse senioren die werden begeleid door dagvoorzitter Jan Slagter. Voorafgaand aan het evenement hebben ongeveer 50 samenwerkingspartners een inspirerende netwerkbijeenkomst gehouden, geopend door wethouder Dorrit de Jong. Het middagprogramma werd afgetrapt door directeur Hans Bonten.

Het evenement bood bezoekers een boeiend programma. De politie en brandweer presenteerden gezamenlijk een veiligheidsquiz, fysiotherapiepraktijken en WijZ Welzijn gaven samen de presentatie ‘Blijf op de been’. Woningcorporaties en de gemeente Zwolle namen de bezoekers mee naar de toekomst van wonen, terwijl Jan Slagter het geheugen testte met het boodschappenspel. Naast deze presentaties konden bezoekers terecht op de informatiemarkt, waar zij antwoord kregen op vragen over digitale fraude, gezondheid, veiligheid in en om het huis, financiële vraagstukken en meer. Handige tips en uitleg werden verstrekt over onderwerpen zoals valpreventie, gezondheid en mobiliteit.

Een van de deelnemers uitte haar enthousiasme: “De Vitaal & Veilig Thuis Dag heeft mijn kijk op veiligheid en zelfstandigheid echt veranderd. Ik heb veel waardevolle informatie gekregen en voel me nu beter voorbereid op het ouder worden.”

Tijdens de netwerkbijeenkomst werden opvallende inzichten gedeeld, zoals het belang van samenwerking bij het bevorderen van veilig en zelfstandig wonen. Deelnemende organisaties erkenden dat een gemeenschappelijke aanpak vanuit verschillende perspectieven de impact op de seniorengemeenschap vergroot.

Vitaal & Veilig Thuis heeft ambitieuze plannen en streeft ernaar om dit waardevolle initiatief uit te breiden naar meerdere gemeenten. Projectleider Marloes Holterman benadrukte: “Onze missie gaat verder dan Zwolle. We willen dit succesvolle concept naar andere gemeenten brengen, zodat meer ouderen kunnen profiteren van de ondersteuning en informatie die Vitaal & Veilig Thuis biedt.”

Voor een visuele weergave van de Vitaal & Veilig Thuis Dag, inclusief foto’s van presentaties en interactieve activiteiten, verwijzen wij u graag naar de website www.vitaalenveiligthuis.nl.

Afbeelding

Gerard Meijeringh