Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Grote Markt krijgt knoert van een kerstboom uit Zwolle-Zuid

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Op de dag van het Sinterklaasfeest werd in Zwolle druk gewerkt aan de komst van de kerstboom die traditiegetrouw ieder jaar de Grote Markt in kerstsfeer brengt. Dit keer komt de boom uit Zwolle-Zuid.

De boom is dit jaar geschonken door Rien en Jolande Kouwen. Met gemengde gevoelens deden ze afstand van hun boom. “De boom stond bij mijn ouders uit de tuin, maar hij werd te groot. In 1983 hebben wij hem meegenomen en daarna is de boom alsmaar doorgegroeid. Ik schat dat ie nu een meter of zeventien á achttien is. En in de breedte is de boom natuurlijk ook gegroeid”, aldus Rien Kouwen. Aanvankelijk was dat geen probleem, maar een aanbouw veranderde dat. Daardoor is het huis naar de boom toegegroeid en ontstond de laatste jaren het idee of de boom niet eens weg moest. Wel met pijn in het hart, want het is wel de boom van mijn ouders.”

Uiteindelijk bleek de boom zeer geschikt om als kerstboom te fungeren op de Grote Markt. Dinsdagmorgen werd de metershoge boom omgezaagd. Dat was best een emotioneel moment voor Rien en Jolande Kouwe. “Ik vind het heel erg. Het is een heel mooie boom”, aldus Jolande Kouwen.
Een ding is zeker. De boom misstaat zeker niet op de Grote Markt. Het is een van de grootste kerstbomen die er ooit heeft gestaan. De boom werd dinsdag naar de gemeentewerf gebracht. Woensdag vroeg in de ochtend vond het transport plaats naar de Grote Markt en werd de boom opgetuigd. Donderdag is het officiële moment. Om 18.45 uur zetten Rien en Jolande Kouwen, samen met burgemeester Peter Snijders, de verlichting aan en wordt Kerst officieel ingeluid.

Afbeelding
Afbeelding
Rien en Jolande Kouwen met de op de achtergrond de boom die nu bewonderen is op de Grote Markt.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14