Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Echtpaar Co en Alie van der Horst koestert diamanten mijlpaal

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Co van der Horst en Alie van der Horst-Molenaar zijn zaterdag 60 jaar getrouwd. Wethouder Paul Guldemond ging bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Co van der Horst is geboren op 10 juni 1936 in het Zuid-Hollandse Schoonhoven. Hij komt uit een ondernemersgezin, zijn ouders hadden een kapperszaak aan de Haven. Het gezin bestond uit negen kinderen. Alie van der Horst is geboren op 2 augustus 1939 en komt uit het Utrechtse Cabauw. Het gezin bestond uit zeven kinderen. 

Op 16 december 1963 is het echtpaar getrouwd in het gemeentehuis in Lopik. Ze zijn gaan wonen in de Utrechtse nieuwbouwwijk Kanalen Eiland. Co van der Horst was werkzaam als hoofd-salarisadministrateur bij het Academisch ziekenhuis Utrecht. Alie van der Horst heeft gewerkt als administratief medewerkster bij een notaris en is later de thuiszorg ingegaan. Het echtpaar heeft twee kinderen en zes kleinkinderen. 

Vijftig jaar geleden heeft het echtpaar hun woning in Utrecht verkocht en zijn ze in de nieuwbouw van Lopik gaan wonen, waar zij tot drie jaar geleden zijn blijven wonen. Ze hadden een actief sociaal leven. Co van der Horst zat bij de schaakclub en is lange tijd lid geweest van het IJsselsteinse mannenkoor Deo Datus. Alie was lid van de Vrouwenbond en deed veel werk voor de kerk. Ze is lange tijd beheerder geweest en verzorgde vieringen en feesten. De twee hebben veel vrijwilligerswerk gedaan. Daarvoor hebben ze, niet gelijk, de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau mogen ontvangen. 

Drie jaar geleden is het echtpaar naar Zwolle verhuisd. De keuze voor het appartement op de plek van het oude Weezenlanden ziekenhuis was snel gemaakt. De ligging aan het park, met de tweede huiskamer, het Parkpaviljoen en de drukke bedrijvigheid tegenover het provinciehuis en de drukke kruising sprak hen zeer aan. Er is altijd iets te zien en beleven, van het Bevrijdingsfestival tot de de Halve Marathon waar hun zoons aan meededen. Ze hebben er intens van genoten en overal actief aan meegedaan en beleefd. Ook van de Zwolse horeca genieten zij enorm, van etentjes met de familie tot lunchen of gezellig wat drinken op het terras. Wandelen in de binnenstad, toen het lichamelijk nog ging, en de historische architectuur bewonderen was een favoriet. 

Gezien hun hoge leeftijd zijn er nu beperkingen in wat zij nog kunnen doen. Daarom voelt de viering van het 60-jarig huwelijk als een waar geschenk.


Afbeelding

Gerard Meijeringh