Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Moestuin Inspiratiedag in Stadkamer

Algemeen

ZWOLLE - Velt afdeling Zwolle houdt zaterdag 9 maart in samenwerking met Stadkamer voor het eerst een Moestuin Inspiratiedag in Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. De Moestuin Inspiratiedag vindt van 10.00 tot 15.00 uur plaats in Stadkamer aan de Zeven Alleetjes en de toegang is gratis.

Moestuinieren is populairder dan ooit. En dat is niet zo gek; een biologische moestuin is beter voor het milieu, het is gezond, je spaart er geld mee, het smaakt beter en het is leerzaam voor jong en oud. Tijdens de Moestuin Inspiratiedag zijn er een viertal korte en inspirerende lezingen en er is doorlopend een ruilmarkt van eigen geteelde zaden, stekjes, plantjes en bollen. Bezoekers mogen deze inleveren om te ruilen of om weg te geven, wel met naam of rasvermelding. 

Er is een kennisspel en een boekentafel met tuin- en kookboeken. Elk heel uur start er een lezing. De eerste begint om 11.00 uur en gaat over het plezier van zaden telen en winnen in je eigen tuin met Velt tuindocent Leo Oosterloo. Om 12.00 uur gaat het over met meer kennis je eigen lekkere tomaten telen met Velt tuindocent Mirjam Weisscher. Om 13.00 uur vertelt de ervaren tuinvrouw Froukje Idsardi over het plannen van een bloesem-bloeiboog in de tuin om jaarrond de bijen, vlinders en andere insecten te verwennen en er van te genieten. Om 14.00 uur komt Mirjam Weisscher met tips voor het maken van een eetbare siertuin. De lezingen worden afgesloten met een proeverijtje, passend bij het thema.

Gerard Meijeringh