Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Stadkamer en Meander College vieren succes van gezamenlijke Studiekamer

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De jarenlange samenwerking tussen Stadkamer Aa-landen en het Meander College leidt opnieuw tot een project: de Studiekamer. Leerlingen, ouders en wijkbewoners zijn op dinsdag 5 maart van harte uitgenodigd om zelf te komen ervaren wat deze plek betekent. Het belooft een feestelijke middag te worden vol kunst en muziek, en creatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen. 

Al bijna vijftig jaar hebben Stadkamer Aa-landen en het Meander College een bijzondere samenwerking: in de jaren 70 haalde de toen unieke combinatie van een bibliotheek, school en wijkcentrum in Ć©Ć©n gebouw zelfs het landelijk nieuws. Afgelopen jaar ontstond er opnieuw een gezamenlijk initiatief en werd de Studiekamer geopend. Een rustige plek voor jongeren om te lezen, studeren, overleggen en samenwerken. De Studiekamer is op vaste momenten gereserveerd voor leerlingen van het Meander, maar ook bezoekers van Stadkamer en leerlingen van andere scholen kunnen hier terecht voor een rustige werkplek of om een boek te lezen uit de (young adult) collectie. 

Expositie: ā€˜Verbindingā€™

In aanloop naar de feestelijke middag in de Studiekamer werken examenleerlingen van het Meander College aan kunstwerken rond het thema ā€˜Verbindingā€™. De expositie hiervan wordt op 5 maart geopend, waarna bezoekers tot het einde van de maand kunnen stemmen op hun favoriet. Het werk van de winnaar krijgt een plaats in de Studiekamer en wordt beloond met een prijs. 

Programma

Iedereen is op dinsdagmiddag 5 maart welkom om een kijkje te komen nemen in de Studiekamer. De middag start met een persmoment en de opening van de expositie om 12.30 uur. Bezoekers kunnen om 13.00 uur genieten van een optreden van Kasper Wezeman, pianist en leerling van het Meander College, en in de middag meedoen met twee verschillende workshops: collagegedichten van Jehudi van Dijk (12+) om 14.00 uur of de Verhalenwerkplaats van Anita Middel (4-9 jaar) om 15.00 uur.

Gerard Meijeringh