Afbeelding
Foto: Robert Westera

Laatste kans om aan te melden voor de voorronde van Kunstbende Overijssel 2024

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Jongeren van 13 tot en met 19 jaar (en middelbare school) kunnen nog tot en met zondag 31 maart een act aanmelden voor de voorronde van Kunstbende in Overijssel. Een nieuwe ervaring opdoen, optreden op een podium, feedback krijgen van professionals, gelijkgestemden ontmoeten en prijzen winnen zijn de voornaamste redenen om mee te doen. De voorronde vindt plaats op zondag 14 april en is voor de categorieƫn Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Aanmelden kan via Kunstbende.nl.

Van september tot en met februari hebben door de hele provincie diverse workshops en activiteiten plaatsgevonden. Nu de wedstrijd dichterbij komt, organiseert Kunstbende Overijssel op zondag 17 maart een generale repetitie waar deelnemers het podium kunnen uitproberen zonder publiek, feedback krijgen van een coach en kunnen overleggen met de techniek over licht en geluid. 

Aanmelden kan nog in alle categorieĆ«n, maar vooral Content Creator, Fashion, Theater en Film kunnen nog aanmeldingen gebruiken. 

Voorronde

De voorronde vindt plaats in Hedon Zwolle en is gratis toegankelijk voor publiek. Een jurypanel van drie Overijsselse professionals per categorie voorziet de deelnemers van uitgebreide feedback die zij kunnen gebruiken voor hun verdere creatieve ontwikkeling. Winnaars van de voorronde krijgen een individueel coachingstraject aangeboden en alle eerste prijswinnaars stromen door naar de landelijke finale op zaterdag 29 juni in Amsterdam. 

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Hof van Twente, Home of Talents, VSB Fonds, Rabobank, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle. 

Kunstbende

Kunstbende is hĆ©t platform voor creatieve jongeren van 13 tot en met 19 jaar oud (en middelbare school) in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Leer nieuwe skills via tutorials en workshops, laat je oproep achter op het prikbord of geef je op voor het wedstrijdtraject en doe podiumervaring op tijdens een voorronde in je eigen provincie. Alle winnaars krijgen een coachingstraject en de eerste prijswinnaars gaan door naar de Landelijke Finale. Finalewinnaars showen hun werk op een groot podium in hun eigen categorie, van Mysteryland tot Oerol. 

Gerard Meijeringh