Vlnr: Zakelijk directeur Museum de Fundatie Rinette van der Vliet, relatiemanager VriendenLoterij Lucas Gmelig en directeur Museum de Fundatie Beatrice von Bormann.
Vlnr: Zakelijk directeur Museum de Fundatie Rinette van der Vliet, relatiemanager VriendenLoterij Lucas Gmelig en directeur Museum de Fundatie Beatrice von Bormann. Foto: Aangeleverd

VriendenLoterij verrast Museum de Fundatie met cheque van 861.012 euro

Algemeen

ZWOLLE - Directeur Beatrice von Bormann heeft namens Museum de Fundatie een cheque van 861.012 euro in ontvangst genomen van Lucas Gmelig van de VriendenLoterij. Als partner van de VriendenLoterij is het museum verheugd met deze waardevolle schenking voor het museum en de collectie.

De jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij is structureel verhoogd met 50.000 euro naar maar liefst 350.000 euro. Daar kwam in 2023 nog eens  511.012 euro bij, dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij, die bij hun deelname hebben aangegeven specifiek mee te willen spelen voor ons museum. 

Het museum kan de verhoogde meerjarige bijdrage gebruiken voor onder andere tentoonstellingen, aankopen, restauratie, educatie en alle andere zaken die van vitaal belang zijn voor een toegankelijk museum. Beatrice von Bormann, directeur van Museum de Fundatie: “Dankzij de VriendenLoterij heeft Museum de Fundatie de afgelopen jaren het museum en collectie nog toegankelijker kunnen maken. Wij zijn de VriendenLoterij en haar deelnemers daarvoor enorm dankbaar.“

Museum de FundatieMuseum de Fundatie is een van de belangrijkste musea in het Oosten van Nederland. Het toont makers van diverse disciplines en achtergronden, signaleert nieuw talent en werkt nauw samen met verschillende opleidingen in Zwolle. Het museum programmeert internationaal en is tegelijkertijd diep verankerd in Overijssel.Wisselende tentoonstellingen en presentaties vanuit de collectie zijn op twee locaties te zien: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis, met beeldentuin, in Heino/Wijhe.

Gerard Meijeringh