Paul Guldemond steekt samen met vrijwilligers van de Jeruzalemkerk de handen uit de mouwen.
Paul Guldemond steekt samen met vrijwilligers van de Jeruzalemkerk de handen uit de mouwen. Foto: Pedro Sluiter

Samen werken aan schoner Assendorp

Algemeen

ASSENDORP - In Zwolle wordt door diverse vrijwilligers hard gewerkt om de stad schoon te houden. Neem nou de vrijwilligers van Jeruzalemkerk in Assendorp. Om de twee weken spannen diverse mensen zich in om afval te verzamelen. Wat is er dan mooier om op de Landelijke opschoondag het tweejarig bestaan van de vrijwilligersgroep van de kerk te vieren?

In de Jeruzalemkerk werd hier zaterdag uitgebreid bij stilgestaan. Uiteraard was er taart en wethouder Paul Guldemond sprak zijn waardering uit. “Mooi dat mensen dit doen voor de buurt en het is ook goed voor de onderlinge contacten. Daarnaast hebben we ook oren en ogen in de wijk. Gekke dingen worden doorgegeven”, aldus Guldemond. 

Het project werd ruim twee jaar geleden opgezet door Jan Jonker en Dick van den Brink. De Jeruzalemkerk neemt met het project deel aan de activiteitenregeling ‘Schoon Zwolle’ van de gemeente. Aanvankelijk was er veel scepsis. “Je hebt zoveel vrijwilligers nodig en je moet steeds weer. Dat kreeg ik te horen, maar het is een manier van doen, denken en bezig zijn. En met de subsidie die we krijgen kunnen we in en rond de kerk mooie dingen doen”, aldus Jonker. Om de twee weken wordt door de vrijwilligers zwerfaval geprikt. Per keer zo’n 13 zakken en dat 26 keer per jaar. De prikploeg van de Jeruzalemkerk telt nu 29 vrijwilligers. Mensen van de kerk, maar ook uit de buurt. “Ons doel is niet om zieltjes te winnen, maar vrijwilligersmotivatie vanuit de kerk. Dit is heel belangrijk. Een stukje duurzaamheid, zorgen voor je wijk en het sociale karakter. In deze groep zit heel veel enthousiasme en het is gewoon leuk om dit iedere twee weken te doen.”

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh