Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Aquinokoor van Domincanenkerk brengt ode aan Huub Oosterhuis

Algemeen

ZWOLLE - Op 9 april was het een jaar geleden dat theoloog en dichter Huub Oosterhuis overleed. Ter nagedachtenis brengt het Aquinokoor van de Dominicanenkerk op zondag 21 april een ‘Ode aan Oosterhuis’. Het oeuvre van Oosterhuis decennialang een grote rol in de liturgie van de Dominicanenkerk. Het Aquinokoor heeft een groot deel van het repertoire aan hem te danken.

Het concert moest van iedereen worden. Niet alleen wil het koor de verbinding van taal en muziek laten horen, teksten die de ziel raken, maar ook het open karakter van de poëzie, waarin je door mee te doen zélf wordt uitgenodigd om invulling te geven aan de betekenis ervan. Huub Oosterhuis wist stem te geven aan dat wat onzegbaar is. De titel van het concert was dan ook snel gekozen. 

Een concert voor iedereen betekent dat het koor niet de hoofdrol wil hebben. Oosterhuis staat bekend om zijn volkszang. Juist alle aanwezigen zijn belangrijk. Zonder hen zou de muziek immers in het niets verdwijnen. Het wordt daarom niet alleen een luisterconcert. De luisteraar zal worden uitgenodigd om mee te zingen, te beleven, te ervaren. Stem te geven aan het onzegbare. Een ieder is van harte uitgenodigd. 

Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop is er een collecte tegen de onkosten.

Gerard Meijeringh