Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Van de tribune: Zeker en onzeker

· leestijd 1 minuut Algemeen

Samen met driehonderdvijftig mannen en vrouwen vierde ik zondagavond uitbundig het meer dan verdiende gelijkspel van PEC tegen NEC in Nijmegen als een overwinning. Springen en zingen omdat het eredivisieschap voor volgend seizoen nagenoeg zeker is.

Het feest spetterde het benauwde uitvak uit. Er gebeurde iets opmerkelijks. De naam Sam Kersten werd gezongen. De lange verdediger die transfervrij vertrekt naar Heerenveen, kon het nauwelijks geloven. Een medespeler gaf hem een zetje. Daar stond hij, een 26-jarige slungel van 1.91 meter, die door de supporters in zijn geboorteplaats op het schild van dankbaarheid werd gehesen.

Sam is geen wereldspeler en maakt heel wat fouten. Toch ontwikkelde hij zich dit seizoen tot een van de betere spelers. Het liefst wilde hij in Zwolle blijven voetballen. Een langer verblijf leek aanstaande, tot onze technisch manager werd teruggefloten door het zogenaamde ‘bestuur’. Ik kan wat gemist hebben, maar formeel bestaat het bestuur volgens mij nog steeds uit twee geldschieters die verstand hebben van geld, maar niet van een voetbalclub besturen.

Later verkondigde de club er alles aan gedaan te hebben om Sam te behouden. Te laat en ongeloofwaardig, omdat hij zijn jawoord inmiddels had gegeven aan een kaper op de kust. Deze handelswijze is PEC onwaardig en een forse smet op het blazoen van technisch manager Marc Coonen. Een fout die getuigt van onkunde op bestuurlijk en technisch gebied.

Marc Coonen is tamelijk ambitieus en overtuigd van zichzelf. Een houding die in de Zwolse gemeenschap niet altijd op prijs wordt gesteld. Daarom is het bijzonder dat Sam door de fans werd toegezongen. Omdat ze zijn eenvoud en bescheidenheid herkennen. Marc Coonen zal een dergelijke dankbaarheid niet snel overkomen. Tenzij hij voor komend seizoen een elftal en een nieuwe trainer gaat neerzetten dat soepeltjes meedraait in de middenmoot van de eredivisie.

Vooralsnog heb ik daar een hard hoofd in. Dit seizoen is niet echt reclame gemaakt voor het PEC voetbal met deze trainer en technisch manager. Er is nog steeds onduidelijkheid over de bestuursstructuur. Ook over de spelers. Wie blijven er wel en wie komen er bij? Blijft Jansen of staat er een ander volgens seizoen? Hoe staan we er financieel voor?

Met vier wedstrijden te gaan is er met name voor de trouwe seizoenkaarthouders veel onzekerheid over volgend seizoen. Hoogste tijd de supporters eens van echte informatie te voorzien, in plaats van de gedateerde en voorspelbare schrijfsels van onze algemeen directeur.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 20 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 23 uur geleden