Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Van de tribune: Blijven zingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Hij lacht eigenlijk altijd. Zijn gezicht is doorgaans één lachrimpel. Er moet heel wat gebeuren wil ik de mondhoeken van voetbalmaat J. naar beneden zien hangen. Hij is voor de lach geboren. 

Laatst belde hij mij op. Het was weer eens een dag met alleen maar regen. “Ik sta hier lekker in de zon”, schalde door de telefoon. Gevolgd door “Een echte Zwollenaar zal blijven zingen”.

Zaterdagavond laat. Er gingen geen drie punten mee naar huis. In de tweede helft had PEC Zwolle het tegen RKC laten liggen. Na een redelijke eerste helft volgde een dramatische tweede. Het gelijkspel van de eerste helft had ons vertrouwen nog intact gelaten. Dat verdween als sneeuw voor de zon en ontnuchterd verlieten we het stadion.

Onderweg was J. wat stiller dan gewoon. In het licht van de woonkamer was zijn lach weg. We keken de samenvatting en zijn mondhoeken hingen op zijn schoenen. Hij voelde zich in de steek gelaten door het team en de technische staf. Zijn gedroomde drie punten zag hij door het putje spoelen. Veroorzaakt door een team dat niet wist wat te doen.

Er vielen veel aanvallers in in de tweede helft. Het stadion riep om Velios. Ook hij kon het niet veranderen. We verloren van een mede degradatiekandidaat. Een geluk was dit weekeinde dat andere degradatiekandidaten het ook lieten liggen. Almere en Volendam hebben ook verloren, meldde mijn herstelde voetbalmaat. “Zaterdag gaan we drie punten ophalen in Volendam!”

Om dat te bewerkstelligen mag onze trainer, Johny Jansen, een spoedcursus psychologie gaan doen. Hij zal deze week overuren moeten maken om deze kwetsbare groep op het juiste spoor te krijgen.

Als ik zag hoe zijn spelers er zaterdag bijliepen, heb ik daar een hard hoofd in. Temeer daar mijn vertrouwen in deze trainer niet groot is. Ik weet het, op uitstraling mag je iemand niet direct beoordelen. Dit seizoen zie ik echter te weinig ingrepen die het elftal een impuls geven.

Helaas is er geen keus meer. In Volendam spelen we zaterdag een echte zespuntenwedstrijd. Die gaan mee in de bus naar Zwolle. Kom op Jansen, zet de boel eindelijk op scherp. Laat ons middenveld wraak nemen op zichzelf na zaterdagavond. Er is geen keuze mogelijk voor er op of er onder. Er op! Dat is wat telt!

In het uitvak zingen we onze ploeg negentig minuten lang toe. “Een echte Zwollenaer zal blijven zingen”.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40